Actualitate

Şef de la Evidenţa Populaţiei, arestat!

ci 1

A confecţionat şi eliberat o carte de identitate falsă pentru un infractor, care, ulterior, a fugit din ţară, în baza acestui document. Este vorba despre fostul şef al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Bolintin Vale. După o reţinere de 24 de ore, acum acesta este sub control judiciar, recunoscându-şi în totalitate faptele.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, miercuri, 5 noiembrie, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală împotriva fostului şef al Evidenţei Populaţiei din Bolintin Vale. El este bănuit de mai multe infracţiuni grave: luare de mită, favorizarea infractorului, fals intelectual şi fals privind identitatea.

Concret, procurorii spun că, la data de 12 decembrie 2010, contra unei sume de bani primită de la un inculpat într-o altă cauză penală, fostul şef al Evidenţei Populaţiei a confecţionat şi eliberat acestuia din urmă o carte de identitate falsă, cu datele altei persoane. În baza acestui document fals, deţinătorul a obţinut un paşaport temporar cu care a ieşit din România, în condiţiile în care dosarul penal în care era cercetat se dispusese măsura obligării de a nu părăsi localitate.

Procurorii mai menţionează că persoana în cauză era liderul unei grupări de crimă organizată spcializată în infracţiuni informatice cu carduri bancare false în mai multe ţări din Uniunea Europeană, fapte pe care le-a continuat, după părăsirea ţării, în baza actului fals de identitate obţinut de la Bolintin. Potrivit aceluiaşi comunicat de presă, iniţial, fostul şef al Evidenţei Populaţiei Bolintin a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, în condiţiile în care acesta a recunoscut în totalitate faptele de care este acuzat. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu subliniază că această etapă reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului în instanţă spre judecare, „situaţie care nu poate înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!