Social

Semnătură pentru o Casă Verde

Au profitat de ocazia lansată de Adminstraţia Fondului pentru Mediu de a-şi instala  sisteme de încălzire care utilizează energia regenerabilă, sau de a-şi completa sistemele clasice, şi şi-au făcut dosare pentu o ”casă verde”.Sute de giurgiuveni au fost interesaţi de această oportunitate şi s-au înscris în programul  Casa Verde. Giurgiuvenii ale căror dosare au fost aprobate de Administraţia Fondului pentru Mediu în prima sesiune sunt aşteptaţi să semneze contractele la Agenţia pentru Protecţia Mediului. După acest pas, beneficiarii îşi vor instala sistemele şi vor aduce dosarele pentru decontarea banilor investiţi. “Începând de astăzi, şi ultimii 85 de beneficiari ai primei sesiuni sunt aşteptaţi la APM pentru semnarea contractelor”, declara pe 1 septembrie, directorul APM Giurgiu, Ioana Popescu. 

În prima sesiune a programului “Casa Verde” au fost aprobate, la Giurgiu, 374 de cereri, adică 96,14%. Pentru cea de-a doua sesiune din 2011, la Giurgiu au fost depuse 818 cereri, în valoare de aproape 5 milioane de lei, aceastea urmând să fie analizate în perioada următoare.

Cele mai multe, respectiv 633 de cereri, vizează instalarea panourilor solare, 180 sunt pentru centrale termice pe bază de peleţi şi doar 5 se referă la achiziţionarea pompelor de căldură. Prin programul Casa Verde, Fondul pentru Mediu asigură până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare şi pentru instalaţiile de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, respectiv până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!