Social

Senatorii noştri nu se dau în vânt după… elevii noştri

elevi-ghiozdaneSenatul a respins zilele trecute două iniţiative legislative ce vizau acordarea de echipament sportiv elevilor şi bani pentru uniformă şi rechizite.
Primul proiect de lege propunea ca elevii să primească gratuit echipament sportiv complet, respectiv pantofi sport, şort, tricou, jambiere şi trening. Potrivit celei de-a doua iniţiative legislative respinse, angajatorii ar fi trebuit să acorde personalului tichete pentru cumpărarea de rechizite şcolare în valoare de 600 de lei.
Referitor la primul proiect, din bugetul de stat ar fi trebuit cumpărate, la nivel naţional, 200.000 de echipamente sportive în valoare de 24 de milioane de euro. Concret, fiecare unitate şcolară ar fi urmat să cumpere la începutul anului şcolar, din doi în doi ani, câte un echipament sportiv complet pentru fiecare elev de clasa I.
În proiect se mai preciza că elevul care beneficia de acest privilegiu, dar lipsea la 25% din orele de educaţie fizică şi sport ale unui semestru, era obligat să returneze echipamentul, sau să achite contravaloarea acestuia.
Cât despre cealaltă propunere legislativă respinsă, contravaloarea celor 600 de lei sub formă de tichete pentru achiziţia de rechizite şcolare ar fi fost dedusă de angajator din sumele datorate către bugetul de stat reprezentând impozitul pe veniturile din salarii.
Cele două propuneri urmează să fie dezbătute şi de către Camera Deputaţilor, camera parlamentară decizională.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!