Actualitate

“Servicii integrate pentru grupuri vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităţilor locale”

Recent a avut loc conferinţa de lansare a proiectului “Servicii integrate pentru grupuri vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităţilor locale”, un proiect implementat de Fundația Estuar şi Asociaţia Four Change în colaborare cu DGASPC Giurgiu. La eveniment au luat parte toti actorii implicati.

Prezent la intalnire, președintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, a reiterat intenția de a oferi servicii sociale in comunități, ca modalitate modernă si eficientă de a ajuta persoane cu probleme de sanatate, fie ca vorbim despre adulti cu dizabilități, copii sau persoane vârstnice.

DGASPC cheltuie lunar 5 milioane de lei doar pentru 168 copii, 157 adulți cu dizabilități, respectiv 106 persoane vârstnice, in condițiile in care numai adulți cu dizabilități înregistrați in județul Giurgiu sunt peste zece mii, pentru cei mai multi dintre ei administrația locală neoferind niciun fel de serviciu.

Iniţiativa, lansată de Fundația Estuar şi Asociaţia Four Change în colaborare cu DGASPC, are drept scop dezvoltarea locală în domenii precum: educaţie, ocupare, asistenţă socială, locuire şi antidiscriminare.

Proiectul va fi implementat în 8 localităţi din judeţele Giurgiu (Vânătorii Mici, Floreşti Stoeneşti, Stăneşti, Izvoarele, Găiseni, Letca Nouă), respectiv, Prahova (Bucov, Dumbrava), si vizeaza un număr total de 1265 de persoane.

Printre beneficiarii programului se numără 50 de persoane cu dizabilităţi, 400 de copii cu vârste cuprinse între 0-14 ani, 400 de şomeri şi persoane inactive cu vârste cuprinse între 25-65 de ani şi 50 de persoane de etnie romă.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 2.088.669 Euro oferit de Islanda, Lichtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021 în cadrul Programului Dezvoltare locală, DGASPC Giurgiu contribuind cu o suma echivalenta începând cu 2023, in perioada de sustenabilitate a proiectului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!