La zi

SESIUNE DE PREGĂTIRE

itpf_giurgiuÎn această săptămână, mai mulți polițiști de frontieră români și bulgari au participat la o sesiune de pregătire în domeniul combaterii infracționalității transfrontaliere prin patrularea în comun pe fluviul Dunărea, susținută de autoritățile de aplicare a legii din Republica Franceză.

În perioada 19-23.10.2015, la Giurgiu (19-21.10.2015) și Ruse (22-23.10.2015) s-a desfășurat o sesiune de pregătire comună româno – bulgară, în domeniul combaterii infracționalității transfrontaliere, prin patrularea în comun pe fluviul Dunărea, susținută de domnul maior Nicolas KUNKEL, comandant în cadrul Jandarmeriei Maritime franceze.

La activitate au participat reprezentanți ai Poliției de Frontieră Române din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratele Teritoriale ale Poliției de Frontieră Timișoara, Giurgiu și Iași, Centrul Comun de Contact Giurgiu și o delegație bulgară formată din 10 reprezentanți ai Poliției de Frontieră din Bulgaria.

         Reprezentanții Poliției de Frontieră Române au prezentat modul de supraveghere a frontierei fluviale pe Dunăre, modul de realizare a cooperării între România și Republica Bulgaria și au realizat o activitate practică, prin exemplificarea modului de acțiune pe timp de zi/noapte la patrularea navală în comun româno – bulgară.

         De asemenea, reprezentații francezi au prezentat structura organizatorică a Comandamentului Jandarmeriei Căilor Navigabile, atribuțiile acestora, competențele legale, tipuri de misiuni, dotarea cu mijloace navale și modalități de lucru la nivel național. A fost prezentat și modul de realizare a cooperării între Franța și Germania pe fluviul Rin, mai exact cadrul legal, modul de lucru, frecvența misiunilor, rezultate, bune practici în activitatea de patrulare în comun și particularitățile specifice zonei de competență pe apă.

         Si polițiștii de frontieră bulgari au prezentat aplicația BulRIS System, dezvoltată de Ministerul Transporturilor din Bulgaria, în cooperare cu Poliția de Frontieră Bulgară, cu ajutorul căreia supraveghează traficul naval din zona de responsabilitate.

Activitatea face parte din cadrul sesiunilor de pregătire oferite de către autoritățile de aplicare a legii din Republica Franceză, conform prevederilor Planului de Cooperare bilaterală româno-franceză pentru anul 2015.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu –

Subinspector de poliţie Onofrei Cristina

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!