Actualitate

Sindicaliştii din Consiliul Judeţean:„Cerem public subprefectului să îşi manifeste în scris intenţia că nu va mai depune recurs!”

Subprefectul Lucian Dumitru a dat asigurări că va renunţa la acţiunea în instanţă privind bugetul propriu al Consiliului Judeţean, dar, câteva ore mai târziu, nu a acceptat să dea în scris acest lucru. Specialiştii Consiliului au ieşit marţi, 3 aprilie, în conferinţă de presă, cu explicaţii privind situaţia instituţiei pe care o reprezintă.

Juristul şef al Consiliului Judeţean, Lavinia Crişu, a reamintit cele mai importante momente ale zilei de luni, 2 aprilie. Atunci, în urma unor negocieri demarate prin prisma unui nou protest spontan declanşat la CJ, s-a stabilit ca, simultan, să fi avut loc marţi o şedinţă de consiliu pentru anularea hotărârii 12, iar în acelaşi timp, juriştii celor două instituţii să fi mers împreună la Tribunal pentru anularea atacării de către Prefectură a bugetului propriu al Consiliului Judeţean. Ulterior discuţiilor, s-a întrunit comisia juridică a CJ, moment în care unii dintre consilieri au cerut ca subprefectul să dea în scris faptul că îşi va retrage acţiunea în instanţă privind bugetul propriu. Lavinia Crişu a precizat că a mers să-i transmită lui Lucian Dumitru această solicitare chiar consilierul PDL, Mircea Chiţu. „Acest lucru se întâmpla luni, la ora 15.50, iar până la 17.30, domnul Chiţu încă nu se întorsese, în timp ce comisia juridică îl tot aştepta. Nici nu s-a mai întors, în schimb a dat un telefon şi a spus că domnul subprefect refuză să semneze acea cerere şi că probabil o va semna a doua zi”, a precizat Lavinia Crişu.

Nu pot fi făcute plăţi pentru nicio instituţie

Nu poate fi decât o dovadă clară că intenţiile subprefectului nu erau cele pe care le susţinea, au mai spus specialiştii Consiliului. În acelaşi timp, ei au specificat că situaţia se înrăutăţeşte în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă, dar şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

„Bugetul Consiliului Judeţean trebuie tratat ca un tot unitar, nu pot fi operate plăţi pentru spital şi pentru teatru nu, de exemplu. Este foarte clar că situaţia a rămas ca şi până acum, în ciuda a ceea ce afirmă unii la conferinţe de presă. Nu înţeleg ce vor, să instige instituţiile unele împotriva celorlalte?”, a spus şi şeful Serviciului Buget-Finanţe al CJ Giurgiu, Florentina Stănculescu.

Doar Prefectura mai poate debloca situaţia, a spus şi liderul sindicaliştilor din Consiliul Judeţean, Diana Gheţu. Ea a precizat că situaţia de luni seară, când subprefectul nu a dorit să parafeze o promisiune, în opinia oamenilor nu poate fi vorba decât despre o încercare de manipulare.

„Nu au vrut decât să ne manipuleze, astfel încât singura acţiune în care ni se dădea dreptate să o anulăm. Solicităm public domnului subprefect şi personalului cu putere de decizie din Instituţia Prefectului să îşi manifeste în scris buna intenţie prin care nu va depune recurs la prima hotărâre a CJ privind bugetul propriu”, a subliniat Diana Gheţu.

Pe de altă parte, ea a anunţat că şi sindicatul angajaţilor Consiliului Judeţean va da în judecată Prefectura pentru despăgubiri din cauza întârzierii salariilor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!