Actualitate

Sistemul de plată defalcată a Taxei pe Valoare Adăugată este abrogat de la 1 februarie.


Mecanismul de plată defalcată a TVA, cunoscut drept split TVA este eliminat de la 1 februarie 2020. Acest lucru înseamnă că plata taxei pe valoare adăugată nu va mai fi plătită separat într-un alt cont special al furnizorului.
În cazul agenților economici care nu au conturi curente la Trezorerie și nu comunică un cont curent de la o altă instituție de credit, Trezoreria înștiințează organul fiscal, iar acesta din urmă trimite solicitarea de a se comunica un cont curent.

Odată cu data publicării acestei ordonanțe de urgență, respectiv 23 decembrie 2019, organele fiscale nu au mai operat înscrieri în Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA.

Asadar, sistemul de plată defalcată a Taxei pe Valoare Adăugată este abrogat de la 1 februarie. Măsura vine după ce Comisia Europeană a transmis că mecanismul actual încalcă legislația UE și România trebuie să o elimine. Reprezentanții Administrațiilor Județene a Finanțelor Publice spun că pentru firmele care au deschis un cont special de TVA, aceste sume vor fi transferate într-un singur cont unic de plată.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!