Actualitate Politic

Guvernul Orban ia în continuare toate măsurile ce se impun pentru a preveni răspândirea coronavirusului în România

Guvernul României informează că este în continuare în coordonare directă cu autoritățile europene și italiene mai ales, respectând protocolul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății și controlând riguros situația cetățenilor care călătoresc înspre și dinspre zonele de risc din Italia și nu numai.

Ministerul Sănătății coordonează celula de criză de la nivelul ministerului, menține legătura permanentă cu Direcțiile de Sănătate Publică, continuă achizițiile de materiale necesare protecției împotriva virusului și campania de informare publică a populației și identifică locuri destinate carantinei și diagnosticării, respectiv tratării unor eventuale îmbolnăviri.

În România, potrivit MS, sunt pregătite aproximativ 2.500 de paturi pentru eventualii bolnavi de coronavirus, dintre care 95 sunt la terapie intensivă (boala poate da dificultăți respiratorii severe), și peste 4.000 de locuri pentru carantină.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, ca măsură în plus, asigurarea permanenței din partea DSP și mutarea medicilor de la DSP-uri spre județele care sunt la graniță. La nivelul județului Giurgiu, prefectul Aneta Matei a aprobat amenajarea de locuri pentru carantină în cazul în care vor exista persoane infectate cu coronavirus. iar în caz de nevoie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vlaşca al Judeţului Giurgiu a pregătit 150 de locuri în tabere pentru sinistrați .

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!