Actualitate

Ianuarie 2020: Aproximativ 30.000 de articole susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră

În prima lună a anului 2020, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, împreună cu alte autorităţi având competenţe în domeniu, au descoperit aproximativ 30.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, purtând mărci internaţionale protejate, după cum urmează:

  • 10.600 articole de vestimentaţie;
  • 5.300 bucăţi produse cosmetice şi de parfumerie;
  • 960 bucăţi jucării;
  • 8.500 perechi încălțăminte;
  • 380 articole marochinărie;
  • 3.700 alte produse

În aceeaşi perioadă din 2019, au fost descoperite peste 1.100 de articole de vestimentaţie, 585 perechi încălţăminte şi 757 produse cosmetice şi de parfumerie, constatându-se în luna ianuarie din acest an o creştere substanţială la toate categoriile mai sus-menţionate.

În toate cazurile, bunurile au fost ridicate în vederea confiscării şi trimise spre expertizare titularului de marcă. Cele mai multe bunuri susceptibile a fi contrafăcute au fost depistate la frontiera româno-bulgară, în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, peste 24.000 de bunuri, acestea fiind aduse din Turcia, pentru România sau ţări din vestul Europei.

Precizăm că bunurile contrafăcute nu pot fi evaluate (sunt bunuri fără valoare), acestea urmând a fi distruse după reţinere, în conformitate cu prevederile legale, însă dacă ele ar fi fost comercializate ca produse originale ar fi valorat peste 6.000.000 lei.

În toate cazurile,  poliţiştii de frontieră au depistat 95 de persoane – cetăţeni turci, români şi bulgari – care au încercat să introducă ilegal în ţară produsele contrafăcute şi se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!