Politic

Situaţie delicată pentru Klaus Iohannis, implicit pentru creştin-liberali

iohannis 1

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a scăpat de primul proces de incompatibilitate, dar după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, există posibilitatea ca până la începutul lui noiembrie, primarul Sibiului să fie declarat incompatibil, iar Alianţa Creştin Liberală – în fapt, dreapta de opoziţie – să ajungă în ipostaza teribilă de a nu avea un candidat viabil pentru Cotroceni.

Judecătorii de la ÎCCJ au admis pe 30 septembrie, în principiu, recursul Agenţiei Naţionale pentru Integritate în procesul de incompatibilitate al preşedintelui PNL, urmând ca judecarea pe fond a recursului să se facă la o dată ulterioară.

Practic, instanţa a luat o decizie doar pe procedură, urmând să stabilească un termen pentru judecarea pe fond a dosarului. Asta, desigur, după ce ANI şi Iohannis îşi vor expima punctele de vedere.

Procesul lui Klaus Iohannis a ajuns la instanţa supremă după ce, pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care se constata că preşedintele PNL se află în stare de incompatibilitate. ANI a făcut recurs, însă dosarul a întârziat scandalos de mult, ceea ce i-a determinat pe conducătorii Agenţiei să formuleze o cerere către ÎCCJ prin care se solicită un prim termen în vederea judecării urgente a mai multor zeci de dosare, printre care şi cel al candidatului ACL la prezidenţiale.

Klaus Iohannis, care exercită în acest moment al patrulea mandat ca prim edil al municipiului Sibiu, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către ANI în luna aprilie a anului trecut, deoarece deţinea – simultan – funcţia de primar, respectiv reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!