Economic

Din rău în mai rău pentru Giurgiu: unul câte unul, pleacă şi puţinii investitori pe care îi mai aveam!

ruukki

Ruukki România, parte a producătorului suedez de oţel SSAB, va închide în iarnă fabrica din judeţul Giurgiu, lansată în 2008 printr-o investiţie de 35 milioane euro, urmând ca secţiile de panouri şi profile, respectiv de structuri metalice, să fie închise, iar cea de ţiglă metalică să fie relocată, potrivit Mediafax.
„Oprim producţia în această iarnă, când se termină sezonul, şi relocăm departamentul de roofing în cele două locaţii ale Plannja, din Bacău şi Tunari, urmând ca în Bolintin Deal să se decidă mai departe ce se va întâmpla. SSAB va decide, prin departamentul de real-estate. Principalele opţiuni sunt închiriere, vânzare sau relocare de activitate din partea SSAB”, a declarat vineri, la o întâlnire cu presa, Marian Pîrvu, business director Ruukki România.

Grupul finlandez Rautaruukki, fostul proprietar al Ruukki România, a fuzionat în acest an cu con­cernul suedez SSAB, ope­raţiunile din do­meniul construcţiilor civile şi indus­triale fiind re­gru­pate într-o nouă divizie denumită Ruukki Construction, cu sediul central în Finlanda.
Ruukki România va renunţa la producţia de panouri, profile şi structuri metalice, cu ponderea cea mai ridicată în cifra de afaceri, urmând să transfere secţia de ţiglă metalică către locaţiile din Bacău şi Ilfov ale Plannja România, altă subsidiară SSAB. Cele două firme urmează să fuzioneze în această iarnă sub denumirea Ruukki Construction România.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!