Actualitate

Situaţie fără precedent şi la Giurgiu: 12.000 de vize de flotant şi schimbări de domiciliu!

beianu buuunSituaţie fără precedent şi la Giurgiu! Apropierea alegerilor locale a făcut ca, la nivelul judeţului Giurgiu, să se înregistreze peste 12.000 de vize de flotant şi schimbări de domiciliu, de la 1 iulie anul trecut şi până în prezent. 80% din această cifră s-a înregistrat numai anul acesta. Cele mai relevante cifre le regăsim la localităţi conduse de primari PSD.  „Considerăm că este o modalitate lipsită de fairplay din partea adversarilor noştri politici, în speţă reprezentanţii PSD, care recurg la acest gen de strategie doar-doar vor câştiga alegerile. Avem şi exemple care susţin afirmaţiile de mai sus, cele mai relevante cifre le regăsim în dreptul comunelor Letca Nouă, Iepureşti, Ghimpaţi, Comana, toate conduse de primari PSD. Am făcut memorii la prefectură, la ministrul Administraţiei şi Internelor, la primul ministru şi ne asumăm şi sarcina, dacă va fi nevoie în ziua alegerilor, să facem plângeri penale persoanelor sau candidaţilor care vor fi dovediţi că au apelat în mod ilegal la asemenea practici”, a declarat joi, în conferinţă de presă, copreşedintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu.

Cifrele din statistici arată cât de disperaţi sunt unii primari PSD pentru a rămâne la putere. După metoda turismului electoral cu autobuzul şi autocarul, când sute de oameni veneau şi votau în altă localitate decât cea de domiciliu, ei, bine, iată că social-democraţii experimentează noi metode: flotantul sau schimbarea domiciliului! Curios este faptul că în ultimele luni s-au însmulţit considerabil asemenea cazuri, sub privirea “atentă” a poliţiştilor din localităţile respective. Lipsa de reacţie a oamenilor legii a făcut ca acest fenomen să ia amploare şi, poate, ar fi trecut neobservat dacă oamenii nu ar fi semnalat asemenea nereguli.

La Letca Nouă, în ultimele şase luni ale anului trecut, s-au înregistrat 27 schimbări de domiciliu şi 6 vize de reşedinţă, pentru ca de la începutul anului să fie înregistrate 280 schimbări de domiciliu şi 225 vize de reşedinţă, ceea ce indică creşteri semnificative; în total 301 schimbări de domiciliu şi 231 vize de reşedinţă. Toate acestea, în vreme ce oamenii de bună credinţă sunt plimbaţi de la Ana la .. Caiafa pentru o banală adeverinţă eliberată de primărie necesară, de altfel, pentru eliberarea cărţii de identitate. Iar la Letca Nouă nu este zi să nu primim telefoane de la oameni care sunt plimbaţi.

Şi la Iepureşti, numărul celor care a solicitat schimbarea domiciliului a fost de peste 100, faţă de 31 în semestrul doi al anului trecut, iar numărul vizelor de reşedinţă a fost anul acesta de aproape 300, faţă de o singură viză în cele şase luni ale anului trecut. Sunt vize eliberate la adrese cu case părăsite sau aflate în vânzare. Şi nu ar fi exclus să existe chiar şi semnături falsificate…

Nu putea lipsi din peisaj, Ghimpaţi, cu peste 200 schimbări de domiciliu, în primele luni ale anului, faţă de 28 în ultimul semestru al anului 2015 şi 41 vize de flotant. Şi nici Comana, 230 schimbări de domiciliu de la începutul anului faţă de 42, în ultimul semestru 2015 şi 150 de reşedinţe, faţă de 15. La Ulmi, ce să mai spunem, sunt în total 282 schimbări de domiciliu şi 43 vize de reşedinţă. Şi în municipiul Giurgiu a crescut numărul celor care au solicitat schimbarea domiciliului, aproape 1000 de la începutul anului şi aproape 200 vize de reşedinţă. Iar exemplele ar putea continua… în aceeaşi notă!

Plecând de la această situaţie, reprezentanţii PNL fac apel  la giurgiuveni să se prezinte pe 5 iunie la urne şi să voteze candidaţii PNL, fiindcă spunea copreşedintele Dumitru Beianu: “mi se pare de un absurd total să laşi locuitori din alte judeţe, care au venit pentru o perioadă scurtă de timp să voteze şi cumva să stabilească şi pe ce drum va pleca municipiul şi judeţul Giurgiu în următorii patru ani!”.

M. M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Darasteanu Ion 3 iunie 2016 at 0:37

La Comana Primarul …Enache …! santajeaza ,amenita personalul institutiei sa falsifice documente pentru ,vize de resedinta . Va rog sa se verifice din luna martie 2016 aceste vize de resedinta si pana in prezent , pentru cele ce au fost aratate mai sus sunt inregistrari audio si video dar seful de post si de sectia nr 2 Comana se face ca nu vede .Va rog sa intreprindeti masuri legale pentru a nu se frauda votul la noi in Comuna Comana , judetul Giurgiu deorece asta se preconizeaza. cu respect

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!