Actualitate

Şoferii microbuzelor şcolare din judeţ au fost chemaţi pentru verificarea noţiunilor de legislaţie rutieră

microbuze-scolareMarţi a avut loc o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere la care au participat atât reprezentanţi ai Poliţiei giurgiuvene, cât şi un reprezentant al Inspectoratului Şcolar şi şoferii microbuzelor şcolare. În cadrul acestei acţiuni posesorii de permise auto au fost supuşi unei examinări clasice.

 Data acestei acţiuni nu a fost aleasă întâmplător, având în vedere că mai sunt numai câteva zile până la începerea noului an şcolar, după cum a declarat şi şeful Poliţei Giurgiu, Marian Popescu.

Pentru ca transportul copiilor să se desfăşoare în siguranţă, conducerea Poliţiei a solicitat conducătorilor care lucrează pe microbuzele şcolare să prezinte pentru verificare toate documentele.

În cadrul aceleiaşi acţiuni conducătorii microbuzelor „Transport copii” au susţinut şi un examen teoretic. Acesta va arăta la ce nivel se situează cunoştinţele legislative a şoferilor.

În urma examenului, şoferii s-au dovedit încrezători, şi ne-au mărturisit că sunt la curent cu noutăţile apărute în codul rutier. Ei au mai spus că citesc frecvent cărţi de legislaţie rutieră, iar la experienţa dobândită în zeci de ani nu admit ca un banal examen să-i pună în dificulate.

Rezulatatele examenului vor fi puse la dispoziţia Inspectoratului Şcolar care le va transmite unităţilor şcolare.

Scopul acestei activităţi a fost de a preveni incidentele din trafic.  Astfel de acţiuni vor mai fi efectuate la nivelul judeţului Giurgiu, iar în cazulîn care vor fi descoperite neregului Poliţia Giurgiu nu va manifesta toleranţă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!