Social

Şomajul în judeţ a înregistrat o uşoară scădere. Nu putem însă răsufla uşuraţi

Anul 2011 a început cu o rată a şomajului uşor mai scăzută decât în luna decembrie a anului trecut. În prezent, 7.654 de giurgiuveni nu au un loc de muncă, şi doar 3.437 beneficiază de indemnizaţie de şomaj. Cele mai recente statistici oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că judeţul Giurgiu se încadrează în media naţională a şomajului. În luna ianuarie, rata şomajului înregistrată în judeţ este de 8.21%.

Datele referitoare la acest indicator social au fost furnizate în cadrul unei conferinţe de presă de miercuri, 16 februarie, susţinută de actualul director al AJOFM Giurgiu, Camelia Toma. “Referitor la şomajul înregistrat pe sexe, în luna ianuarie rata şomajului înregistrată în rândul bărbaţilor s-a situat la un nivel superior, având o valoare de 9,84%, în timp ce rata şomajului în rândul femeilor a fost de 6.53%”, a spus Camelia Toma. În ceea ce priveşte distribuţia teritorială, în prima lună a anului, din numărul total de şomeri aproape 32% provin din mediul urban şi restul de circa 68% din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri, circa 2200, se înregistrează în categoria de vârstă 40-49 de ani. În ceea ce priveşte structura şomajului după durată, ponderea o deţin persoanele aflate în şomaj pe o perioadă cuprinsă între o zi şi şase luni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!