Actualitate Educație Social

„Hoții sunt creativi – fii preventiv!”, campanie de prevenire a furturilor din locuinte

La I.P.J. Giurgiu a fost lansată Campania de prevenire a furturilor din locuințe  „Hoții sunt creativi – fii preventiv!
Inspectoratul General al Poliției Române și Groupama Asigurări S.A. au inițiat la nivel național o nouă campanie de prevenire a furturilor din locuințe, intitulată  „Hoții sunt creativi – fii preventiv!”.
Joi, 7 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, în prezența conducerii inspectoratului, reprezentantului Groupama Asigurări S.A., polițiștilor din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale, reprezentanților asociațiilor de proprietari și pensionari, a fost lansată Campania de prevenire a furturilor din locuințe, intitulată  „Hoții sunt creativi – fii preventiv!”.
Campania se înscrie în cadrul priorității naționale „Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului” și abordează o categorie de infracțiuni care au o pondere însemnată în volumul faptelor penale de acest tip. În acest context, deși în ultimii ani tendința a fost una descrescătoare, acest tip de criminalitate a reprezentat constant un domeniu prioritar de acțiune preventivă a Poliției Române.
În acest an, campania se concentrează pe tema inventivității infractorilor care, pentru completarea actului infracțional, găsesc metode din ce în ce mai ingenioase de a păgubi potențialele victime.
Cu ocazia conferinței de presă polițiștii giurgiuveni au transmis importanța conștientizării de către publicul țintă a necesității adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuința și bunurile proprii și au prezentat câteva dintre modurile de operare  cele mai frecvente utilizate de hoți dar și minime măsuri de siguranță a locuinței și a bunurilor personale.
Campania ce se va derula atât la nivel național cât și în județul Giurgiu, în perioada august-decembrie 2017, va avea un grup țină constituit din posesorii de locuințe la bloc în mediul urban, cu precădere în zonele unde astfel de fapte au fost sesizate într-un număr crescut.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!