Social

Spectacol caritabil extraordinar pentru copiii instituţionalizaţi

A scris fiecare câte o scrisoare lui Moş Crăciun, în care a strecurat, pe lângă păpuşi, maşinuţe, haine şi dulciuri, dorinţa de afecţiune şi mai ales aceea de a-şi avea aproape părinţii, de sărbători. 260 de copii instituţionalizaţi în casele de tip familial din municipiul Giurgiu au avut anul acesta mesageri de top ai Moşului. Tinerii liberali giurgiuveni au preluat scrisorile şi au prezentat dorinţele micuţilor, mai întâi, într-un spectacol caritabil răsunător.

Luni seara, pe 19 decembrie, TNL Giurgiu a adunat în sala mare a Teatrului „Tudor Vianu” sute de oameni, veniţi acolo fie să doneze o sumă oarecare pentru cadourile destinate copiilor instituţionalizaţi, fie să liciteze pentru cele peste 20 de tricouri ale unor renumiţi fotbalişti, sau pentru două mingii la fel de faimoase, ori măcar doar pentru a asista la un show artistic în care cei mai buni dintre tinerii giurgiuveni au activat cu mândrie.

Show-ul „Scrisori pentru Moş Crăciun” a durat, aşadar, aproape trei ore, timp în care, rând pe rând, dansatori de toate vârstele, interpreţi de muzică uşoară, maeştri ai pianului sau ai viorii, grupuri ori solişti ai Centrului „Ion Vinea” şi ai Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale şi-au pus talentul în slujba celor cărora le-a fost dedicat spectacolul.

Licitaţie cu succes

Între cei care au participat, mai apoi, la licitaţia tricourilor, s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, vicepreşedintele Dumitru Gavrilă, preşedintele PNL organizaţia municipală, Toma Petcu, dar şi mai mulţi primari liberali din judeţ.

La polul opus, jucătorii care şi-au donat tricoul au fost Florin Costea, Mihai Costea, Raul Rusescu, Ionel Dănciulescu, Marius Niculae, Ovidiu Herea, Costin Lazăr şi Cristian Săpunaru. Un astfel de articol de îmbrăcăminte a fost adjudecat cu minimum 300 de lei şi maximum 2.000 de lei. Tricourile au fost prezentate chiar de copiii din casele de tip familial, care le-au purtat cu mândrie pe tot parcursul licitaţiei.

Spectacolul caritabil s-a încheiat cu recitalul celor de la Duo Voice, doi tineri din Timişoara, foşti concurenţi ai X-Factor, care ne-au spus că a fost un eveniment la fel de emoţionat şi pentru ei, şi că giurgiuvenii, în opinia lor, nu reprezintă doar un public minunat, ci sunt şi impresionanţi pentru solidaritatea pe care au demonstrat-o la show-ul respectiv.

Aceeaşi idee ne-a exprimat-o şi directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Teodora Avram. „A fost o seară cu o încărcătură emoţională deosebită şi nu putem decât să le mulţumim tinerelor lăstare liberale din Giurgiu. M-a impresionat modul total în care s-au implicat în această acţiune. Le mulţumesc şi seniorilor liberali care au ajutat, mesajul a ajuns acolo unde a trebuit”, a subliniat Avram.

Invitaţi de onoare la eveniment au fost şi preşedintele Cluburilor Studenţilor Liberali, Radu Surugiu. „Nu mă aşteptam. Auzisem de abilităţile artistice ale colegilor de la Giurgiu (TNL, n.r.), dar niciodată nu m-am gândit că pot să demonstreze că sunt unici. Sunt mândru să îi am ca şi colegi, sunt mândru că sunt membru al PNL, pentru că politica o facem pentru oameni şi mă bucur când văd această lecţie pe care ar trebui să o ia toţi politicienii”, ne-a spus Surugiu.

Impresionat de modul în care s-a desfăşurat spectacolul „Scrisori către Moş Crăciun” a fost şi preşedintele TNL Giurgiu, Ionel Muscalu. „A fost o seară extraordinară pe care tinerii liberali au oferit-o copiilor din căsuţele de tip familial. A fost o seară magică, o seară care ne-a demonstrat că Moş Crăciun există, atunci când spiritul de solidaritate există şi tinerii de la TNL au demonstrat că Giurgiu este un oraş al solidarităţii, al prieteniei, al frumosului şi al talentelor”, a mărturisit Muscalu.

La rândul său, preşedintele CJ Giurgiu şi vicepreşedinte al PNL Giurgiu, Dumitru Beianu, ne-a spus că spectacolul de luni a fost, în opinia sa, peste aşteptări. „A fost un vis. Mi s-a părut extrem de sugestiv faptul că, pe lângă prezenţa adulţilor care, chiar dacă demonstrează mai rar ataşamentul faţă de aceşti copii, o fac totuşi, comunitatea giurgiuveană având mulţi oameni cu bun simţ. Însă, mi s-a părut extrem de emoţionant faptul că alţi copii, tineri, au uitat de pasiunile specifice vârstei, au muncit şi au venit aici să îi ajute pe cei care au o copilărie nefericită”, ne-a declarat Beianu.

Spectacolul caritabil intitulat „Scrisori pentru Moş Crăciun” a avut un succes fulminant, fiind strânse aproape 170 de milioane de lei vechi, bani cu care zilele acestea vor fi cumpărate daruri ce vor fi mai apoi împărţite copiilor din căsuţele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!