Economic La zi Social

Speranţe pentru cele 27 de comune care vor în ADI-ul din care face parte şi oraşul Giurgiu

apa_01_c5959986a6-modificataVeşti bune pentru comunele care vor să adere la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sănătate asigurată prin apă curată”, privind întocmirea şi depunerea unor proiecte de apă-canal. Primarul de Giurgiu a acceptat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre în acest sens, iar despre acest subiect a vorbit, recent, în conferinţă de presă, liberalul Dumitru Beianu, administrator public al judeţului Giurgiu.
El a explicat faptul că, până vineri, 21 martie, legat de acest proiect de hotărâre avusese loc doar şedinţa comisiei juridice, unde cei de la PPDD au votat împotrivă. Dumitru Beianu a reluat explicaţiile date, de altfel, în mai multe rânduri, privind această aderare a comunelor la ADI-ul „Sănătate asigurată prin apă curată”.
„Acest proiect este destinat în acelaşi timp şi oraşului şi judeţului Giurgiu. Este practic un proiect cu două etape, finanţat prin POS Mediu (Programul Operaţional Sectorial, n.r.). În prima etapă, au venit în judeţul Giurgiu 70 de milioane de euro, din care în municipiu au fost investite peste 50 de milioane de euro. Dar e parte a unei înţelegeri mai largi”, a spus Beianu. beianu bun
Liberalul a precizat că masterplanul privind proiectele de apă-canal pentru comunele giurgiuvene există şi la Consiliul Judeţean şi la Apa Service, poate fi consultat, fiind document public, iar acolo scrie clar că vorbim despre un mare proiect cu două etape. Dumitru Beianu a reamintit faptul că la vremea respectivă, a implementării acestuia, toţi primarii din municipiu, Bolintin, Mihăileşti şi Slobozia au semnat că sunt de acord ca, în etapa a II-a, indiferent care va fi suma ce va fi distribuită, banii să meargă pentru realizarea aceloraşi sisteme în mediul rural.
„Nu putem să spune acum, la jumătatea proiectului, noi ne-am realizat ce am avut nevoie, am luat 50 de milioane de euro, nu ne mai interesează, faceţi-vă alt ADI, luaţi-vă alt operator. Că să ia Giurgiu 50 de milioane de euro şi să fie cel care a derulat investiţia asta atât de mare, asta a fost condiţia, să pună la dispoziţie fosta societate de apă-canal (actual Apa Service, n.r.) şi s-o transforme în operator regional pentru tot judeţul”, a specificat administratorul public al judeţului Giurgiu.
Tot el a mai spus şi că temerile legate de creşterea preţului la apă pentru locuitorii din municipiu sau acumularea de mari datorii de la sate nu ar avea bază reală.  Urmăriţi mai mult din declaraţiile lui Dumitru Beianu pe această temă şi nu numai, luni seara, 24 martie, imediat după ştiri, într-o Ediţie Specială, la Valahia TV(www.valahiatv.ro).
Cătălina Sfetcu
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!