Cultură

Spielberg vs. Tarantino

Specialiştii consideră că Steven Spielberg şi Quentin Tarantino sunt cei doi cineaşti ce se vor bate în acest an pentru Globul de Aur la categoria regie.

Ediţia cu nr. 70 a Globurilor de Aur, ce-şi va decerna premiile pe 13 ianuarie la Los Angeles, îi mai propune, la categoria invocată, pe Ben Affleck, Kathryn Bigelow şi Ang Lee. Practic, alte trei nume grele.

Affleck, care alături de Matt Damon culegea un Oscar pentru scenariu original cu Good Will Hunting, Bigelow, fosta soţie a lui James Cameron care îi refuza Oscarul celebrului Avatar, plus coreanul Ang Lee, cu al său suberb Brokeback Mountain de acum câţiva ani.

Cinci nume grele, care mustesc de glamour-ul cetăţii filmului, dar din care se disting doi nemuritori, Steven Spielberg şi Quentin Tarantino, cu ale lor ultime realizări, ”Lincoln”, respectiv ”Django Unchained”.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a inclus filmele celor cinci regizori nominalizaţi şi la categoria cel mai bun film. Aşadar, în afara lui Lincoln şi Django Unchained, mai avem de-a face cu Life of Pi – Ang Lee, Zero Dark Thirty – Kathryn Bigelow şi Argo – Ben Affleck.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!