Cultură Social

Tunelul de protecţie de la sediul vechi al Bibliotecii Judeţene a fost refăcut

biblioteca 3Aşa cum am prezentat şi cu alte ocazii, au fost făcute nenumărate demersuri de către conducerea Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” pentru ca faţada clădirii din strada Ştefan cel Mare să fie urgent reparată.
Vorbim despre strigăte de ajutor către autorităţile judeţene pentru că bucăţi din frontoanele clădirii se desprind, astfel că, imobilul, cu o vechime de un secol, a pus, la un moment dat, în pericol viaţa celor care mergeau acolo la secţiile de împrumut pentru adulţi şi copii.
Pentru că încă nu au fost găsite sursele financiare necesare efectuării unor lucrări de reabilitare şi modernizare, s-a mers totuşi pe o soluţie de avarie, respectiv amenajarea unui tunel de protecţie de jur-împrejurul clădirii. Acest lucru a fost făcut de o firmă ce a câştigat o licitaţie în acest sens, iar asta se întâmpla la finele lunii ianuarie 2014.
Colegii de la săptămânalul Cuvantul Liber au prezentat, recent, o serie de poze ce înfăţişează cum a arătat tunelul respectiv, după ce zăpada de pe acoperiş a căzut peste acesta. Adică, a fost distrust în totalitate.
(CITIŢI AICI ARTICOLUL DIN CUVÂNTUL LIBER http://www.cuvantulliber.com/pdf/1254.pdf , pagina 3)
Este evident că lucrarea nu a fost tocmai… de cea mai bună calitate, însă, din fericire, a fost refăcută, de aceeaşi firmă, cu, iată, mult mai mult simţ de răspundere. Dacă, înainte, suporţii tunelului erau de fapt nişte ramuri mai solide, acum, construcţia este, fără îndoială, sigură, astfel că, şi dacă din frontoane se vor desprinde bucăţi mai mari de tencuială, acestea vor putea fi „suportate”, indiferent de greutate, de noul tunel de protecţie.biblioteca 1
Pe de altă parte, există şi o veste bună în ceea ce priveşte renovarea clădirii-monument istoric- cei de la Consiliul Judeţean Giurgiu pregătesc un proiect european, iar cu fondurile obţinute intenţionându-se să fie reabilitată şi modernizată clădirea, în întregime.
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!