Cultură Economic Educație La zi Politic

Spitalul judetean va fi in continuare pe lista de prioritati a administratiei judetene conduse de Dumitru Beianu, insa administratiile locala si judeteana nu exclud posibilitatea construirii unui nou spital, indiferent ca vor taia sau nu chiar ei panglica inaugurala

O postare pe facebook a presedintelui ales al CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, iimpreuna cu o fotografie alaturi primarul ales, Adrian Anghelescu, apreciata de giurgiuveni, iar marturie stau comentariile lor, a fost rastalmacita. Si nu prima data cand se intampla… Fara vreun interes, evident?!

„Spital Județean nou sau reabilitare spital existent?!

Europarlamentarul Dan Motreanu ne-a informat recent că fondurile europene destinate investițiilor în sănătate vor fi disponibile cu prioritate, dată fiind criza sanitară fără precedent. Am discutat acest subiect urgent cu primarul nostru, pentru a conveni abordarea cea mai potrivită și opțiunea comună, în fața alternativelor: reabilitarea spitalului existent sau construirea unui spital nou. Domnul primar a promis că va inventaria toate terenurile disponibile din intravilanul municipiului și dacă vom găsi spațiul necesar vom trece la elaborarea studiului de fezabilitate aferent construirii unui spital nou, modern, cu toate dotările și circuitele medicale necesare.”

 Informatia oferita, esenta daca vreti sa-i spunem asa, era urmatoarea: „ondurile europene destinate investițiilor în sănătate vor fi disponibile cu prioritate, dată fiind criza sanitară fără precedent” si de aici a plecat ideea unei optiuni comune intre administratiile locala si judeteana. Lucru care nu s-a intamplat pana acum. Sa ne amintim cu totii luptele dintre conducerile administratiilor locala si judeteana din mandatul 2016-2020, despre care vorbea deschis fostul primar Nicolae Barbu, si pe care le cunosc si giurgiuvenii vezi https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/scandal-urias-la-giurgiu-primarul-psd-isi-acuza-seful-de-partid-ca-a-conditionat-bugetul-pentru-oras-de-rezultatul-la-alegeri-1114434.) Dar, nu despre piedicile puse de colegii pesedisti ex-primarului vorbim aici. Poate, o vom face alta data!

Ce-i rau sa ne dorim un nou spital la Giurgiu?!

Ar fi ceva firesc si necesar, in opinia majortatii. Insa, cu toate acestea, construirea unui nou spital, li se pare unora ceva de domeniul fantasticului. Insa, un nou spital la Giurgiu este mai mult decat necesar, evident in paralel cu reabilitarea celui existent deja. Nimeni nu spune ca se bate din palme si ca maine vom avea spital. Dar, de ce sa nu ne gandim si la copiii, nepotii nostri?!

Ideea construirii de spitale nu este una noua. De-a lungul anilor, multi politicieni au vorbit despre „construirea unui spital regional pe teritoriul județului, chiar din 2016. (vezi stirea din 2016 https://www.comisarul.ro/articol/profil-de-parlamentar–niculae-badalau-senator-ps_862715.html).

In concluzie: Spitalul judetean va fi in continuare pe lista de prioritati a administratiei judetene conduse de Dumitru Beianu, insa administratiile locala si judeteana nu exclud posibilitatea construirii unui nou spital, indiferent ca vor taia sau nu chiar ei panglica inaugurala. Atat Dumitru Beianu, cat si Adrian Anghelescu sunt hotarati sa faca din municipiul si judetul Giurgiu un model de bune practici si pentru altii, asa cum se intampla in administratiile din tara conduse de liberali.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!