Actualitate

Sportul, alternativă la consumul de stupefiante

După trei zile pline cu mişcare în aer liber, tinerii giurgiuveni care au participat la activităţile campaniei „Sportul, singura dependenţă” au fost premiaţi de Centrul Antidrog şi Consiliul Judeţean. Elevii giurgiuveni s-au reunit duminică, 2 octombrie, la Şcoala nr. 8, iar diplomele şi medaliile le-au fost înmânate chiar de preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu.

Până duminică, însă, de vineri începând, sute de copii şi tineri de la mai multe şcoli generale şi licee din municipiu şi judeţ au jucat fie streetball, fie fotbal-tenis, ori au participat la un concurs de biciclete. Competiţiile au fost programate în fiecare dimineaţă a celor trei zile de campanie, începând cu ora 10.00. Vineri seara, la Muzeul Poliţiei de Frontieră, tinerii au fost invitaţi să asiste la o discuţie despre efectele consumului de stupefiante. De asemenea, le-au fost prezentate filme cu cazuri ale unor foşti toxicomani.

Duminică seară, sala de festivităţi a Şcolii „Academician Marin Voiculescu” a găzduit gala laureaţilor concursurilor sportive organizate de Centrul de Consiliere, Evaluare şi Prevenire Antidrog Giurgiu şi Consiliul Judeţean, în cadrul campaniei „Sportul, singura dependenţă”.

Tinerii, împărţiţi pe echipe în funcţie de vârstă şi sex, au primit medalii, diplome şi tricouri, câştigătorii fiind, majoritatea, de la şcolile generale nr. 5, 6 şi 7 din municipiu, cât şi de la unitatea de învăţământ din Grădiştea, dar şi de la liceele „Tudor Vianu” şi „Ion Maiorescu”.

Cel care le-a înmânat sportivilor premiile a fost preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu. „Vă mulţumesc pentru participare şi pentru efortul pe care l-aţi depus în aceste zile. Vă asigur că niciuna dintre caloriile pe care le-aţi consumat nu a fost consumată în zadar. Sportul îi caracterizează pe tinerii determinaţi, cu perspective, iar viitorul vă aparţine dacă veţi găsi cea mai bună repartizare a eforturilor voastre în ceea ce priveşte învăţătura dar şi mişcarea, la fel de necesară”, le-a spus tinerilor, Dumitru Beianu.

Şeful Centrului Antidrog, comisarul Alexandru Ţepurică, s-a arătat mulţumit de modul în care s-au desfăşurat activităţile în cadrul campaniei „Sportul, singura dependenţă”, deşi a recunoscut că interesul tinerilor din municipiu, în ceea ce priveşte mişcarea, este destul de scăzut, comparativ cu elevii din mediul rural care răspund mult mai bine unor asemenea iniţiative.

„Consider că am transmis un mesaj clar către tineri, că le-am oferit o alternativă la consumul de droguri şi alte asemenea substanţe. Consider că mi-am făcut datoria şi sunt mulţumit de asta. Sunt mulţumit şi de cei care au participat, însă doresc ca viitoarea campanie antidrog să o facem în mediul rural. Veţi avea o surpriză, în sensul în care, sunt convins că dacă spre deosebire de municipiu unde participarea a fost cum a fost, la sate vom avea un număr spectaculos de tineri prezenţi”, ne-a declarat comisarul Alexandru Ţepurică.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!