Actualitate

Strada Gării va fi reabilitată complet

Pe strada Gării au început deja lucrările de reabilitare şi modernizare a sistemului de canalizare, lucrări care fac parte din proiectul cu finanţare europeană nerambursabilă de peste 50 de milioane de euro numai în municipiul Giurgiu. Realizarea acestor lucrări este de o importanţă vitală pentru derularea proiectului, unul dintre cele mai valoroase în domeniul utilităţilor. De altfel, la finalul acestui proiect, sistemele de apă potabilă şi de canalizare vor fi complet puse la punct, şi vor fi introduse astfel de reţele în toate zonele unde ele nu există. În legătură cu transformarea străzii Gării în stradă pietonală, agenţii economici din zonă nu au de ce să se teamă.

Proiectul aflat în derulare în această perioadă este absolut necesar, a arătat primarul Lucian Iliescu, menţionând că executarea lucrărilor este obligatorie atât pentru realizarea unui sistem de canalizare bine pus la punct cât şi pentru respectarea programului de lucrări, de care depinde continuarea finanţării cu fonduri europene.

În ceea ce-i priveşte pe comercianţii de pe strada Gării, transformarea acesteia în stradă pietonală nu le va bloca activitatea. Dimpotrivă, prin acest proiect sunt create oportunităţi ca aceştia să îşi dezvolte afacerile. „Am discutat cu o bună parte dintre ei şi le-am explicat că nu au de ce să îşi facă probleme. Astfel de zone cu caracter pietonal şi comercial există de mult în lumea civilizată, şi s-au dovedit benefice şi din punct de vedere edilitar, dar şi pentru activitatea comercială. Vom ţine cont de specificul zonei şi nu vor fi perturbări grave, nu trebuie să se sperie nimeni”, a spus primarul Lucian Iliescu.

Proiectul privind sistemele de apă şi canalizare nu se desfăşoară numai în municipiul Giurgiu, ci şi în comuna Slobozia, precum şi în oraşele Mihăileşti şi Bolintin Vale. Acest proiect prevede atât reabilitarea, modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, cât şi construirea unor staţii de epurare şi de pompare a apelor uzate, cu tehnologie extrem de performantă.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!