Actualitate Economic

Studiul de fezabilitate pentru D.A.N.U.B.E. – Rețea de acces la Dunăre – deblocarea circulației în Europa, prin dezvoltarea în România a unei infrastructuri de porturi TEN-T de înaltă calitate în condiții economice optime – PORT GIURGIU, va fi avizat

Miercuri, 16 decembrie, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, va avea loc o nouă ședință a Consiliului interministerial de avizare lucrări publice de interes național și locuințe, în cadrul căreia va fi prezentat și supus avizării studiul de fezabilitate pentru D.A.N.U.B.E. – Rețea de acces la Dunăre – deblocarea circulației în Europa prin dezvoltarea în România a unei infrastructuri de porturi TEN-T de înaltă calitate în condiții economice optime – PORT GIURGIU.

🔵 Lucrările propuse au în vedere: 👉 reabilitarea danelor 1, 2, 5 și 6 Port Ramadan;👉 accesul în bazinul Veriga;👉 brațul Smârda și zona aval a bazinului Plantelor;👉 alimentarea cu energie electrică și apă potabilă a cheiurile care fac obiectul investiției.

🔵 Obiectivul, în valoare totală de 113.932,884 mii lei, va fi finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional Infrastructură Mare (#POIM) 2014-2020, bugetul de stat, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii și din surse proprii ale Companiei Naționale ”Administrația Porturilor Dunării Fluviale” Giurgiu (beneficiarul investiției).

🔵 Durata de realizare a proiectului: 24 de luni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!