La zi

Subsolurile inundate din oraş – situaţii de urgenţă!

subsol

Problema subsolurilor este una veche de zeci de ani, mai ales în cartierul Tineretului, unde peste 80% din blocuri au subsolurile inundate. Pentru că, în general, cartierul este locuit de oameni fără prea mari posibilităţi materiale, oamenii nu-şi pot rezolva singuri această problemă. Se pare, însă, că şi pentru ei se va găsi o soluţie.

Oriunde mergi în cartierul Tineretului, oamenii se plâng de aceeaşi problemă: subsolurile inundate de ani de zile.  Cei mai afectaţi sunt, evident, cei care au ”norocul” de a locui la parter. Unii au ajuns să facă haz de necaz, când vorbesc despre „miasmele” ce ies din subsolul inundat, declarând că în apartamentele lor miroase a „trandafiri şi lalele”.

Când vine, însă, vorba despre responsabilitatea curăţării şi întreţinerii subsolurilor, părerile sunt împărţite. Unii cred că subsolurile ar trebui îngrijite de Primărie, alţii – de asociaţiile de locatari, iar alţii sunt convinşi că responsabilitatea le revine locatarilor, în calitate de proprietari ai blocurilor.

Deşi sunt conştienţi că sunt proprietari şi că ar trebui să se ocupe şi de subsoluri, mulţi din locatarii cartierului Tineretului spun că nu pot face asta.  De ce? Pentru că oamenii nu au bani!

Aşadar, voinţă ar fi, dar… nu sunt bani. Se pare însă că, până la urmă, această problemă -care a ajuns o adevărată situaţie de urgenţă, dat fiind faptul că subsolurile inundate de ani de zile slăbesc rapid structura de rezistenţă a blocurilor, ce se pot dărâma la primul cutremur  – îşi va găsi o rezolvare.

Dacă e să ne luăm după declaraţiile reprezentanţilor Primăriei, municipalitatea îşi va asuma responsabilitatea reparării şi curăţării tuturor subsolurilor din oraş. Primarul Nicolae Barbu a declarat, recent, că în scurt timp se va trece la inventarierea tuturor blocurilor cu subsoluri inundate, se vor identifica soluţiile tehnice pentru fiecare caz în parte şi, până la sfârşitul lui august, începutl lui septembrie, se va supune aprobării Consiliului local un proiect de hotărâre prin care să fie alocaţi banii necesari reparării şi curăţării subsolurilor din oraş.

Aşadar, ar urma ca Primăria să suporte această investiţie, locatarilor revenindu-le sarcina reparării scurgerilor.

Ce spun oamenii din Tineretului despre această problemă, dar şi alte amănunte pe acestă temă, puteţi vedea într-un reportaj, difuzat de Ştirile Valahia TV, joi, de la ora 19.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!