Actualitate

Poliţiştii de pe şosele = mai puţini morţi în accidente rutiere

pol rut1

Îi vedem zi de zi pe şoselele din oraş şi judeţ. Şi, atunci când îi vedem, facem ce facem ca să fim „în regulă”. Este vorba despre poliţiştii de la Rutier, a căror prezenţă permanentă în trafic are rezultate concrete. Şi nu vorbim numai de amenzi sau permise reţinute, ci şi de salvarea unor vieţi omeneşti.

Prezenţa poliţiştilor în trafic îi sperie pe unii şi face să fie mai atenţi, mai disciplinaţi, să repecte regulile de circulaţie. Şi asta se observă şi în statistici. Dincolo de numărul şi valoarea amenzilor aplicate ori de câte permise şi taloane au fost reţinute, cea mai importantă consecinţă a acţiunilor poliţiştilor de la Rutier este reducerea numărului victimelor accidentelor.

Şi, la Giurgiu, acest deziderat chiar a fost îndeplinit. Aşa se face că, potrivit datelor oficiale centralizate la nivel naţional, în 2013, Giurgiu „stă bine” când vine vorba de victime ale accidentelor rutiere mortale. Adică, numărul acestora este relativ mic. Concret, este vorba despre 28 de persoane care şi-au pierdut viaţa anul trecut, ca urmare a unor accidente rutiere.

Cele mai multe accidente mortale au fost înregistrate la Suceva, unde 87 de persoane au murit în astfel de condiţii. Sigur, se poate şi mai bine, exemplu fiind judeţul Tulcea, unde numărul victimelor acestor accidente a fost de doar 11.

Revenind la Giurgiu, potrivit aceloraşi analize, realizate pe perioada 2005-2013, „vârful” tragediilor soldate cu morţi pe şosele a fost în 2007, când au murit 51 de oameni. În 2010 şi 2011, la Giurgiu erau înregistrate 31 de decese ca urmare a unor accidente rutiere, în timp ce, un an mai târziu, numărul acestora creştea, din nou, ajungând la 41.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!