La zi

Giurgiuveanul ştie doar… de frică?

groapa anl

Au curăţat, au nivelat şi au desfiinţat ceea ce începuse să se transforme în groapă de gunoi. Vorbim despre muncitorii care au lucrat la fosta locaţie a Băncii Agricole, de pe strada Petre Ghelmez. Dar munca lor părea a fi în zadar, pentru că acolo se aruncau în continuare, tot felul de resturi. 

Post de pază şi amenzi – aşa se încearcă rezolvarea problemei aruncării gunoiului pe terenul de pe strada Petre Ghelmez. Asta, cel puţin în teorie, pentru că în practică, nu păzeşte nimeni zona şi, prin urmare, giurgiuvenii continuă să arunce gunoi aici.

Numai că, în ultimul timp, au început să şi plătească pentru asta. Şi nu e vorba despre persoane fizice, ci despre firme din oraş care au fost „prinse în fapt” aruncând gunoi aici. Ţinând cont de faptul că situaţia de pe Petre Ghelmez nu este singulară, iar firmele care fac demolări, construcţii sau reparaţii aruncă deşeurile provenite din aceste lucrări oriunde găsesc un loc liber în oraş, Primăria a decis să ia şi alt fel de măsuri.

Astfel, toate firmele care au cerut autorizaţii pentru astfel de lucrări vor primi înştiinţări să prezinte un document care să demonstreze că au depozitat deşeurile inerte în locuri special amenjate şi că au şi plătit pentru asta. De altfel, înainte de a obţine autorizaţiile solicitate, firmele respective îşi iau un angajament, dau o declaraţie, prin care se obligă să facă acest lucru, numai că totul rămâne doar pe hârtie.

Dacă nu vor reuşi să prezinte, însă, documentul care să ateste că au dus deşeurile la groapa de gunoi, firmele cu pricina vor primi direct „nota de plată”, adică contravaloarea ridicării gunoiului aruncat prin oraş. Iar asta se poate calcula foarte uşor, pentru că, atunci când îşi iau autorizaţia, în documente apare şi catitatea de deşeuri ce rezultă din respectivele lucrări.

Rămâne de văzut dacă această măsură va avea efectele scontate, dar şi ce se poate face cu persoanele fizice ce ignoră, în continuare, toate avertismentele şi aruncă gunoiul oriunde, pe stradă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!