La zi Social

Sunt oameni care lucrează ore în șir, fără pauză, pentru ca noi să avem drumuri fără zăpadă

_DSC0911Când lucrurile devin foarte serioase, fie că ești un simplu angajat, fie că ești director, toată lumea dă o mână de ajutor, fără prea multe întrebări. Se lucrează ore în șir, fără pauză, iar activitatea trebuie coordonată de la fața locului, indiferent că sunt  -6 grade Celsius, viscolește sau ninge abundent.
Declarate blocate, multe drumuri județene din Giurgiu au fost permanent în atenția celor care, de altfel, trebuie să se ocupe de acestea.
Cu utilaje proprii sau cu unele închiriate, cei de la Direcția Județeană de Transport Giurgiu au lucrat la foc continuu, încă de miercuri dimineața, în zonele recunoscute cu probleme atunci când ninge abundent și zăpada este viscolită.
Probleme mari, că de fiecare dată, a ridicat Drumul Județean 503 A, pe ruta Răsuceni-Izvoarele. Acolo, la orele serii, acționau pentru deszăpezire 7 echipe cu tot atâtea utilaje. Au reușit degajarea zăpezii, pe un sens de mers, 3 buldoexcavatoare, 2 wole și 2 tractoare cu lamă. În jurul orei 20.00, însă, din cauza viscolului, zăpada acoperise toată munca de ore în șir a celor care au manevrat utilajele, și pentru că drumul risca să fie blocat, din nou, autoritățile județene au decis trimiterea în zonă a două freze.DSC_0892
Despre alte zone din județ, cu probleme, am aflat de la vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Gavrilă, plecat pe teren alături de conducerea  Direcției Județene de Transport(DJT). Astfel, în această seară, s-a acționat pentru înlăturarea de pe carosabil a zăpezii(în unele locuri, troienele atingeau chiar 2 metri înălțime) și pe DJ 603( Comana-Mihai Bravu-Uzunu-Stoenești-Schitu). Vorbim despre 2 tractoare cu lamă, un autogreder, 2 buldoexcavatoare și o wolă._DSC0919
Bătăi de cap a dat autorităților județene și tronsonul Singureni-Budeni de pe DJ 411. Acolo, au lucrat continuu 2 wole, un autogreder și 2 buldoexcavatoare. Și Drumul Județean 412 C (Mihăilești-Ogrezeni) a fost, din nou, blocat din cauza zăpezii, iar în zonă au acționat echipe de la Direcția Județeană de Transport cu 2 buldoexcavatoare și 1 tractor cu lamă.
DSC_0904
 
Pentru deszăpezire s-a acționat și pe DJ 504 A, în zona Gogoșari, cu un buldoexcavator, un tractor cu lamă și o sărăriță.
De menționat este că ne referim la drumurile județene aflate în administrarea Direcției Județene de Transport. Probleme au fost și pe alte artere de care s-au ocupat societățile comerciale aferente.
Directorul DJT, Ion Mateescu, și-a exprimat speranța că acțiunea de deszăpezire pe drumurile menționate va fi încheiată în această noapte.
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!