La zi

Susţii proba teoretică chiar în ziua în care te înscrii pentru examenul auto

examenPotrivit unui ordin publicat marţi, 11 iunie, în Monitorul Oficial, candidaţii la obţinerea permisului auto vor susţine proba teoretică fix în ziua în care îşi depun dosarul pentru examenul auto.

Tot în cadrul unor modificări de ultimă oră din Codul rutier, este de precizat că viitorii şoferi nu vor mai fi obligaţi să se prezinte personal la Direcţia Înmatriculări Permise pentru a-şi depune dosarele pentru examen. Solicitarea şi datele necesare înregistrării în aplicaţia informatică de examinare se pot transmite, de acum încolo, şi de către şcolile de conducători auto unde aceştia au urmat cursurile de pregătire teoretică şi practică, prin utilizarea unei aplicaţii informatice puse la dispoziţie gratuit de către Direcţia Înmatriculări Permise.

Candidaţii, aşadar, vor susţine proba teoretică în aceeaşi zi în care sunt înregistraţi în aplicaţia informatică de examinare. Altfel, înregistrarea îşi pierde valabilitatea.

Această măsură, în opinia generală, simplifică categoric lucrurile. După verificarea dosarului de examen, preluarea imaginii faciale şi înregistrarea în aplicaţia informatică de examinare, viitorul şofer susţine în aceeaşi zi examenul teoretic. Dacă îl trece, va fi programat mai departe pentru traseu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!