TABLETA DE CULTURA

TABLETA DE CULTURĂ! SILVIA GROSU-JELESCU

expozitie-arta-giurgiu

Din anul 1958, când pictorița Silvia Grosu Jelescu vine la Giurgiu, profesor la Școala de Muzică și Arte Plastice, se va lega sufletește de orașul de la mal de Dunăre.

Născută la 24 februarie 1932 în comuna Țibănești, județul Brăila, face studiile primare în comuna natală, apoi Școala normală din Brăila  și Institutele de Artă Plastică “Ion Andreescu” din Cluj ( anii I-IV) şi “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti (anii V-VI) studiind cu maestrul  Alexandru Ciucurencu.

În cei 29 de ani, cât a fost profesor de arte plastice la Școala de Muzică și Arte Plastice a format generații de elevi iubitori de frumos, unii din ei devenind și ei profesori.

Începând cu anul 1960 participă la toate expoziţiile şi saloanele anuale republicane de pictură, precum şi la expoziţiile de grup ale judeţului Ilfov ce se deschid anual în Giurgiu sau Bucureşti după cum urmează: expoziţii de grup: 1971 – Alexandria, 1972 – Brăila, 1972 – Bacău, 1973 – Mamaia, 1975 – Medgidia, 1975 – Bucureşti, 1978 – Bucureşti, 1987 – Giurgiu; participări peste hotare: 1975 – Bagdad, 1983 – Olanda, 1985 – Olanda precum şi  expoziţii personale la Girgiu , Brăila şi Bucureşti. După pensionare, continuă activitatea expoziţională şi menţine legătura de mentorat artistic.

Pictoriţa Silvia Grosu – Jelescu se stinge din viață la 22 februarie 1994. În anul 2002, foştii elevi organizează o expoziţie „In memoriam – Silvia Grosu Jelescu”, cu lucrări ale artistei, din colecţii particulare

În memoria sa, Galeriile de artă din centrul municipiului Giurgiu, poartă numele artistei.

Emil Talianu

N.R.: Foto: Expoziţie la Galeriile de artă „Silvia Grosu Jelescu” din municipiul Giurgiu

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!