Politic

Tandemul preşedinte-premier: Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, întâmpinat cu căldură la Giurgiu

ioha2

Ziua de marţi, 16 septembrie, a fost una specială pentru membrii giurgiuveni ai celor două partide ce formează ACL: PNL şi PDL. Şi asta pentru că marţi, sala mare a Teatrului Tudor Vianu s-a dovedit neîncăpătoare pentru membrii celor două partide, veniţi să se întâlnească cu o importantă delegaţie a conducerii naţionale ACL, delegaţie în fruntea căreia s-au aflat candidatul la funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis şi cel prezentat de Iohannis (dar şi de celelalte nume marcante ce au făcut parte din  această delegaţie)  drept „viitorul premier al României”: Cătălin Predoiu.

„Maeştrii de ceremonie” au fost, de această dată, cei doi co-preşedinţi locali ai ACL Giurgiu, Vasile Mustăţea şi Gheorghe Ştefan. Fără excepţie, discursurile ţinute la Teatrul Tudor Vianu au subliniat acelaşi lucru: singura şansă a României de a merge înainte este Iohannis preşedinte.

Iată câteva spicuiri din discursurile ţinute marţi seara pe scena Teatrului giurgiuvean, discursuri al căror start a fost dat de preşedintele PNL Giurgiu, Vasile Mustăţea: „Trebuie să fim conştienţi că pentru noi, ACL, urmează o luptă extrem de dură, cu un adversar foarte puternic:PSD-ul. Un PSD care apelează la orice mijloace pentru a-şi atinge obiectivul: acela de a pune stăpânire pe România, printr-o conducere discreţionară, exclusiv în interesul lor. Şi, pentru că în aceste zile, trebuie să recunoaştem că am pierdut o parte din colegii noştri liberali, atraşi de promisiunile deşarte ale PSD, dar şi ale partidului-scut pentru PSD, PLR-ul, fac un apel la cei rămaşi să facem scut în jurul ACL şi, împreună, să putem striga, pe 14 noiembrie, „Victorie! Klaus Iohannis este preşedinte!”

Co-preşedintele ACL Giurgiu, Gheorghe Ştefan: „PSD ne conduce cu un guvern imoral, un guvern şi un partid ce se folosesc obsesiv de sloganul „Mândru că sunt român”. Oare noi, ceilalţi, care nu suntem membrii PSD, nu avem dreptul să fim mândri de asta? Ei bine, eu, unul, nu sunt mândru că sunt român! Nu am cum să fiu mândru de un guvern incompetent, un guvern care ne conduce cum ne conduce, un guvern ce dă ordonanţe peste ordonanţe şi scoate „din joben” taxe peste taxe! Nu am cum să fiu mândru că sunt român în aceste condiţii! Dar, da! Voi fi, cu adevărat mândru că sunt român atunci când la conducerea ţării va veni unicul preşedinte ce poate duce ţara pe drumul cel bun: Klaus Iohannis!”

vacaru

Un mesaj foarte concis şi interesant a avut primarul comunei Gostinu, Dumitru Văcaru: „Domnule preşedinte Iohannis, vă lansez un apel, în numele tuturor primarilor: atunci când veţi ajunge preşedinte al României, amintiţi-le miniştrilor că primarii sunt cei care aduc voturi în România şi ar fi bine să ni se mai deschidă şi nouă uşile ministerelor!”

Prezent la înâlnirea de la Giurgiu, Răducu Filipescu, primvicepreşedinte PNL şi un vechi prieten al giurgiuvenilor, a ţinut să lanseze o provocare colegilor din ACL Giurgiu: „Vă provoc la duel! Cel mai bun să învingă! Avem acum cea mai mare şansă de a duce la Cotroceni un preşedinte liberal, iar Klaus Iohannis este noul om politic român, om care ne dă speranţe şi certitudine. Cât despre trădătorii care au plecat din ACL, amăgiţi de adversarii noştri, un singur mesaj pentru ei: vor avea puterea să se uite în ochii noştri pe 16 noiembrie, când Iohannis va fi preşedintele României? Cine îi va primi înapoi în partid, va greşi amarnic, pentru că cine a trădat o dată, va mai trăda, din nou. Aşa că, nu îi vom ierta niciodată! Au plecat, sunt buni plecaţi! Noi, cei care am rămas, vom strânge rândurile şi, pe 16 noiembrie, vom fi învingători!”

Cezar Preda, preşedinte BPN: „ La 25 de ani de la Revoluţia din 89, românilor le e din nou frică! Frică de PSD, pentru că singurele metode prin care PSD-ul îşi atrage oamenii sunt ameninţarea şi şantajul! Şi nu numai la adresa celor vizaţi direct, ci şi la adresa membrilor famiilor acestora, care sunt ameninţaţi că îşi vor pierde locul de muncă şi vor suferi şi alte consecinţe. Aşa că, poate, este de înţeles gestul colegilor care ne-au părăsit. Dar noi trebuie ca, împreună, uniţi, să facem PSD-ul să fie el cel care să se teamă! Să se teamă că toate nelegiuirile făcute în aceşti ani vor fi răsplătite pe măsură şi că nu vor scăpa de lege! Şi încă ceva: în 2004, împreună cu PNL, am dat preşedintele! În 2009, nu puteam da preşedintele fără PNL. Ce ne împiedică să facem acelaşi lucru şi în 2014? Nimic!”
Andreea Paul, primvicepreşedinte: „Românii sunt săraci! Iar dumneavostră, giurgiuvenii, ştiţi, poate, asta mai bine ca alţi români, pentru că Giurgiu este, de ani de zile, ultimul judeţ din ţară. De ce? Pentru că Ponta şi PSD-ul său au un singur scop: să transforme România într-un lagăr al sărăciei! Orice om cu capul pe umeri ştie că la sărăcie nu poţi răspunde cu noi şi noi biruri şi taxe, şi nici cu Victor Ponta preşedinte. Aşa că singura noastră şansă pentru un viitor mai bun în România este Klaus Iohannis preşedinte!”
Mihai Răzvan Ungureanu, primvicepreşedinte: „Cum se face că, după 600 de ani de prosperitate, urmaţi de 50 de ani de comunism şi numai 25 de prostie adminstrativă, Giurgiu a ajuns polul sărăciei din România? Giurgiu aşteaptă de la dumneavostră, cei prezenţi acum în această sală, o schimbare! Giurgiuvenii merită respect, iar respectul înseamnă schimbare, înseamnă Klaus Iohannis! Fiţi pregătiţi penttru victorie!”
Cei care au încheiat seria discursurilor au fost, evident, cei prezentaţi la început drept „viitorul prim-ministru şi viitorul preşedinte al României”, Cătălin Predoiu şi Klaus Iohannis.
predoiu
Cătălin Predoiu: „Plecăm la un drum greu, la capătul căruia ne aşteaptă victoria. De altfel, noi deja am avut o victorie: împreună, PNL şi PDL, am reuşit să facem o dreaptă unită, iar acum trebuie să scăpăm România şi pe români de acest guvern incompetent, care a acoperit ţara de tristeţe, nevoi şi incompetenţă. Prea mulţi români se zbat în sărăcie, iar noi trebuie să schimbăm această situaţie. Şi soluţia este una singură: Klaus Iohannis preşedinte!”

iohannis

Klaus Iohannis: „Împreună vom câştiga! Sunt convins de asta! Cei care spun că în România nu se poate, se înşeală! Am demonstrat asta la Sibiu, oraş pe care îl conduc din 2000! Şi, dacă la Sibiu s-a putut să aducem şomajul la zero, să oferim oamenilor o viaţă mai bună, se poate şi în toată ţara! În România se poate face politică pentru oameni şi se poate face administraţie fără corupţie! Vreau să schimb modul în care se face acum politică în România: mai puţină gălăgie, mai multă aplicare asupra problemelor reale ale ţării, mai puţin spectacol steril, mai multe soluţii pentru problemele oamenilor! Voi aduna în jurul meu specialişiti, politicieni de bună credinţă, pentru ca împreună să reuşim să rezolvăm toate problemele majore ale societăţii româneşti: învăţământul, sănătatea, eradicarea corupţiei. Însă preşedintele singur nu poate face nimic, aşa că avem nevoie şi de guvern. E clar că Victor Ponta a dezamăgit. Eu îmi doresc un alt fel de guvernare, o guvernare de dreapta pentru România şi pentru români. O guvernare care să transforme, peste 10 ani, ţara într-o Românie prosperă şi puternică. Iar asta se poate face dând oamenilor locuri de muncă, infrastructură, un venit decent, astfel încât românii să fie cu adevărat liberi şi să hotărască ei ce vor pentru ţara lor. Eu ştiu ce vreau: vreau să fiu preşedintele României!”

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!