Actualitate

Moscova reacţionează dur la aberaţiile premierului Ponta

ponta

După ce premierul Victor Ponta a declarat pe 12 septembrie, la Alba Iulia, că angajamentul şi apelul său către români este acela de a realiza, pentru a doua oară, marea unire a României, Moscova a reacţionat vehement. Cum era şi de aşteptat, de altfel, mai ales în contextul ucrainean, încă departe de a fi fost aplanat.

Astfel, într-un comunicat de presă, ministerul de externe aferent afirmă că ”Federaţia Rusă este preocupată de afirmaţiile premierului Victor Ponta privind viitorul Republicii Moldova, afirmaţii făcute la o întâlnire cu activiştii PSD la Alba Iulia.”

Diplomaţia de la Moscova, nu în ultimul rând, a precizat că ”După cum reiese din apelurile clare făcute de candidatul Victor Ponta în scrutinul prezidenţial din România în sensul realizării celei de-a doua mari uniri până în 2018, unele cercuri politice de la Bucureşti continuă să elaboreze planuri de anexare a unui stat vecin suveran. Rusia consideră iresponsabile şi inacceptabile declaraţii de acest fel făcute din afară, în contextul campaniei electorale din Republica Moldova.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!