Cultură

“Tangoul de adio” a primit ovaţii şi flori de la publicul din Chişinău

Înainte de căderea cortinei acestei stagiuni, Teatrul Tudor Vianu a marcat două mari succese. Participarea la Festivalul Internaţional de păpuşi şi marionete “Păpuşile Vii” – Târgovişte şi la Festivalul Internaţional al Teatrului “Satiricus” Ion Luca Caragiale din Chişinău. Despre dubla reuşită din ţară şi din Republica Moldova au discutat în conferinţa de presă de luni, 6 iunie, directorul Mircea M. Ionescu şi actorii Gabi Munteanu şi Vasile Toma. Preşedintele juriului de la Chişinău, Mircea M. Ionescu, a declarat că “Tangoul de adio” a fost aplaudat la scenă deschisă, autorul textului, dramaturgul Val Butnaru, câştigând premiul întâi, la egalitate de puncte cu Dumitru Crudu, autorul piesei “Ultimul Suţţo”, jucată de Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoşani. La cele spuse de Ionescu, am putea adăuga că o sală arhiplină de spectatori, deopotrivă tineri şi maturi, au trăit, au respirat şi au dansat, măcar imaginar, odată cu Magdalena şi Ovidiu, persoanjele interpretate fără cusur de Giulia Ionescu şi Vasile Toma şi puse în scenă de reputatul regizor basarabean Emil Gaju.

Succesul incontestabil de la Chişinău a făcut ca teatrul giurgiuvean să primească invitaţia de a veni şi anul viitor în Moldova şi obligă, fără doar şi poate, la menţinerea ştachetei, plasată atât de sus de trioul Ionescu-Toma-Gaju.

Nici participarea în premieră la un festival de păpuşi a teatrului giurgiuvean nu s-a lăsat fără ecouri. “Capra cu trei iezi” a avut mare priză la publicul din Târgovişte, iar de teatrul din Giurgiu s-a auzit de această dată şi ca producător de spectacole de păpuşi, graţie talentului artistic al regizor Vili Perveli Nikolov.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!