La zi

Taxe şi impozite mai mari

Dacă până de curând, şedinţele Consiliului municipal se desfăşurau într-un climat de cooperare şi participare cointeresată a tuturor consilierilor pentru promovarea unor proiecte necesare creşterii confortului urban al municipiului, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi la şedinţa de joi, 30 iunie a.c. Aproape jumătate dintre punctele aflate pe ordinea de zi nu au fost votate de cei trei consilieri PD-L, deşi vizau proiecte importante pentru comunitate.Obişnuiţi să reprezinte interesele giurgiuvenilor doar când le convine, pedeliştii au respins proiectul de hotârâre ce viza majorarea taxelor şi impozitelor pe 2012, motivând că procentele de 5% pentru persoanele fizice şi 20% pentru cele juridice ar fi foarte greu de suportate de către populaţie. Mai mult, aceştia au propus executivului să se revină asupra acestei decizii abia anul viitor, iar pentru o mai bună gestionare a banului public au recomandat sistarea sau închiderea lucrărilor la unele obiective “neproductive” , piscina de la Complexul de agrement Bălănoiaia fiind nominalizată în acest sens.

Deşi proiectul a fost validat cu o majoritate simplă, primarul municipiului, domnul Lucian Iliescu, a ţinut să atragă atenţia asupra pericolului generat de neaplicarea la timp a unor măsuri preventive, exemplul Greciei fiind cel mai elocvent în acest caz.

“Politica Consiliului local municipal a fost întotdeauna de scădere a taxelor şi impozitelor numai că aceasta nu a fost corelată, din păcate, şi la nivel naţional. Degeaba am menţinut noi acelaşi nivel din 2008 pentru taxele locale, fiindcă Guvernul a aplicat deja aceste măsuri, iar TVA-ul este doar unul dintre exemple. Revin şi menţionez faptul că recurgem la aplicarea acestor măsuri înainte de a fi prea târziu. Se simte acut nevoia dezvoltării urbanistice a municipiului, iar majorarea taxelor şi impozitelor este singura soluţie pentru asigurarea gradului de participare a veniturilor proprii ale bugetului local la acoperirea cheltuielilor publice locale”, a precizat primarul Lucian Iliescu

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!