Actualitate

Filmul referendumului pe tema desfiinţării judeţului. Partea I

Consilierii judeţeni s-au reunit joi, 23 iunie, în şedinţă extraordinară special pentru aprobarea proiectului privind organizarea referendumului care dă ocazia cetăţenilor acestui judeţ să spună dacă sunt sau nu de acord cu desfiinţarea Giurgiului într-o eventuală reorganizare administrativ-teritorială.Au lipsit cu desăvârşire consilierii PDL, al căror lider, Marin Anton, declarase recent că proiectul privind referendumul va primi un vot negativ din partea portocaliilor. Absenţa democrat-liberalilor a fost criticată atât de ceilalţi consilieri, cât şi de liderul PSD Giurgiu, Adrian Popescu, invitat la şedinţă şi ulterior, invitat să ia cuvântul.

„Faptul că ai dumneavoastră colegi din Consiliul Judeţean, membri ai PDL, lipsesc astăzi, este încă o dovadă a modului în care PDL tratează cetăţenii acestei ţări. Nu au argumente în acest caz, sunt lipsiţi de replică, pentru că iniţiativa lui Traian Băsescu de a reorganiza ţara este de fapt un praf în ochi aruncat cetăţenilor pentru a le distrage atenţia de la corupţie şi de la celelalte probleme reale ale României”, a spus Popescu.

La fel de tranşant a fost şi consilierul PNL, jurnalistul Ion Gaghii. „România este la ora aceasta condusă de un singur om, nici pe vremea lui Ceauşescu nu se făcea reorganizare teritorială peste noapte. Regret sincer că aceşti colegi ai noştri din PDL, deşi eu ştiu că domniile lor gândesc altfel, vin să confirme prin această atitudine, poate fără voia lor, că sunt de acord cu năzbâtiile lui Traian Băsescu”, a afirmat Gaghii.

Şi vicepreşedintele CJ Giurgiu, Tudorel Ţone, i-a mustrat pe PDL-işti pentru absenţa de la şedinţă. „Mă aşteptam ca în sală să fie prezent şi liderul PDL Giurgiu, Marin Anton, care se laudă şi clamează peste tot că este giurgiuvean, că iubeşte Giurgiu şi că intenţionează chiar să ocupe o funcţie de demnitate în judeţul nostru, dar lucrurile stau cu totul altfel, nu este nici Marin Anton, nu sunt nici colegii de la PDL”, a declarat Tudorel Ţone.

A doua zi, adică vineri, 24 iunie, la o conferinţă de presă, preşedintele PDL Giurgiu, Marin Anton, anunţa că prefectul judeţului, Robert Cristoi, a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean privind organizarea referendumului, pe motiv că această problemă a unei eventuale desfiinţări a judeţului nostru nu îi priveşte pe cei din CJ. Oricât ar fi de hilar şi de greu de înţeles, PDL-iştii susţin că dispariţia unui judeţ stă exclusiv în pixul preşedintelui României.

„Desfiinţarea judeţului Giurgiu nu este de competenţa Consiliului Judeţean ci de cea a Preşedinţiei”, a spus Anton, citind din motivaţia depusă la Instanţă de prefect.

Luni, 27 iunie, la prânz, presa naţională anunţa decizia PDL de a amâna până la toamnă discuţiile pe tema reorganizării administrativ-teritoriale, pentru că portocaliii nu s-au înţeles cu UDMR în privinţa tranşării teritoriului.

Joi, 30 iunie, la Giurgiu, are loc prima înfăţişare în cadrul procesului între Consiliul Judeţean şi Prefectură legat de organizarea referendumului.

Dacă va mai fi organizat în judeţul nostru acest plebiscit şi alte detalii despre acest subiect vă vom spune în ediţiile viitoare.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!