La zi

Teatru de război pe strada Ramadan: groapă lângă groapă…

Încălzirea vremii din ultimele zile nu a adus doar părţi frumoase în viaţa giurgiuvenilor. Şi vorbim aici mai ales despre şoferi, care, de când zăpada s-a topit, sunt nevoiţi să facă slalom printre gropi, pe mai toate străzile oraşului.

Apariţia gropilor din asfalt a devenit deja aproape un lucru banal pentru Giurgiu, unde, după fiecare iarnă, străzile sunt din ce în ce mai deteriorate. Deşi această iarnă este departe de final, temperaturile ridicate din ultima perioadă au topit gheaţa şi zăpada şi au scos la iveală nelipsitele gropi, din ce în ce mai mari şi mai dese, împânzite prin tot oraşul. Nici strada Ramadan nu este o excepţie… De altfel, nici nu a fost vreodată altfel pe acolo şi, din păcate, nimeni nu face nimic pentru a le uşura viaţa oamenilor din zonă.

Dacă nu am şti că aceste imagini sunt vizibile pe Ramadan, ar fi foarte uşor să ne închipuim că ar fi vorba despre un adevărat teatru de război, undeva în Kosovo sau Afganistan, iar craterele din asfalt pot fi foate uşor asimilate cu urmele unui bombardament. Dar nu este aşa. Este doar o stradă oarecare dintr-un oraş cu multe pretenţii, ce nu oferă, însă, mai nimic locuitorilor săi, oameni care, să nu uităm, plătesc taxe şi impozite. Autorităţile de acum dau vina pe firmele ce au executat lucrări prin oraş, şi, în unele cazuri, au dreptate, însă ce ne facem cu gropile apărute, pur şi simplu, în mijlocul drumului, unde nu s-au făcut nici lucrări de alimentare cu apă, nici de canalizare sau gaze? Pe astea cine ar trebui să le astupe? Şi vorbim despre o stradă considerată principală, că dacă e să ne uităm puţin prin lateralele de pe Ramadan, jalea e şi mai mare. Străduţele din zonă sunt inundate cu apă şi noroi, pentru că vagile încercări ale autorităţilor de a rezolva problemele de acolo s-au soldat cu un mare fiasco. Şi nici nu este de mirare, atâta timp cât singura soluţie găsită a fost aruncarea câtorva roabe de nisip, care, evident, a fost măturat de mult de apa din ploi şi zăpadă… Şi, cum suntem de-abia spre sfârşitul lui ianuarie, e greu de crezut că am scăpat de iarnă, aşa că, dacă acum aceste străzi arată aşa, ne întrebăm cum vor arăta prin aprilie, când va veni, într-adevăr primăvara. Acelaşi lucru se întreabă, însă cu groază, şi locuitorii străzilor din zona Ramadan, care aşteaptă, totuşi, ca şi acolo să se facă ceva. Că doar speranţa moare ultima.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!