Cultură

Teatrul “Tudor Vianu” are în lucru două spectacole

Un spectacol de ţinută, în două personaje, despre drama profundă a trecerii vieţii. Aceasta este tema piesei pe care o montează la Giurgiu regizorul basarabean Emil Gaju. Vechi prieten al teatrului din Giurgiu, Gaju lucrează în prezent la un proiect “spectacular”, aşa cum l-a numit luni, 11 aprilie, în conferinţa de presă. De mai bine de o săptămână au început repetiţiile cu cei doi actori, Giulia Ionescu şi Toma Vasile, iar premiera se va juca, cel mai probabil, în ultima săptămână a lunii. Spectacolul “Tangoul de adio” va fi prezentat publicului basarabean în luna mai, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Chişinău.

Rugat să vorbească despre piesa pe care o montează de aproape două săptămâni, Emil Gaju a declarat că se mulează perfect pe versul eminescian “Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată!”. Emil Gaju a mai montat la Giurgiu spectacole de mare succes, “ Jourdain cel scrântit”, “Un duet la periferie”, “Comedie retro”sau “Cât mă costă soţul tău?”.

Cel de-al doilea spectacol în lucru al teatrului giurgiuvean este “Capra cu trei iezi”, după un text de Ion Creangă, adaptat de regizorul Vili Perveli Nikolov. “Putem spune că am spart gheaţa” a declarat regizorul bulgar referindu-se la spectacolul de succes “Prâslea cel voinic şi merele de aur”. După această experienţă reuşită, Nikolov se pregăteşte de un alt spectacol de păpuşi. La începutul săptămânii a intrat pentru prima dată în sala de repetiţii cu actorii pe care i-a distribuit, Gabi Munteanu, Mihaela Olar şi Carina Stănculescu, şi a început lucrul. Motivat de succesul pe care l-a înregistrat cu primul spectacol de păpuşi, Vili Perveli Nikolov vrea că de această dată să scoată un spectacol şi mai bun, cu multă muzică şi umor.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!