Cultură

Teatrul „Tudor Vianu” joacă la Chişinău „Tangoul de adio”

Piesa „Tangoul de adio”, care a avut premiera la Teatrul „Tudor Vianu” pe 27 aprilie, va fi jucată de teatrul giurgiuvean şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Chişinău, din luna mai. Spectacolul va avea loc pe 31 mai şi va fi reprezentaţia de închidere a festivalului, eveniment la care şi-ai anunţat prezenţa teatre din toată Europa.

La Giurgiu, „Tangoul de adio” a avut parte şi de momente… de cumpănă. Timp de două săptămâni, Teatrul „Tudor Vianu” a avut conturile bancare blocate (din motive independente de conducerea Teatrului), astfel încât premiera programată pentru 27 aprilie a fost pusă sub semnul întrebării. „Am discutat cu actorii, cu regizorul, cu scenografa, şi le-am spus care este situaţia. Meritul lor este acela că, la unison, au hotărât să mergem mai departe şi să ţinem spectacolul aşa cum era programat. Este un gest pe care nu pot să nu îl remarc”, declara directoul Teatrului „Tudor Vianu”, Mircea M. Ionescu.

Piesa „Tangoul de adio” este semnată de un valoros dramaturg basarabean, Val Butnaru, regia îi aparţine lui Emil Gaju, scenografia – Sorana Ţopa. În distribuţie, doi actori bine cunoscuţi publicului giurgiuvean, Vasile Toma şi Giulia Ionescu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!