Social

Zeci de lămpi de la sistemul de iluminat public au fost sparte în noaptea de Înviere

Parcul Elevilor a fost, în noapea de Înviere, ţinta unor persoane certate cu legea şi cu bunul simţ, care au distrus 28 de lămpi de la stâlpii ornamentali de iluminat public. Unele lămpi au fost smulse cu tot cu becuri şi cu firele de alimentare, iar altele au fost transformate în cioburi.

Peisajul lăsat în urmă de autorii acestei fapte este dezolant, mai ales că acest parc a fost reamenajat şi modernizat complet, în cele mai bune condiţii. „Este păcat că se întâmplă astfel de fapte, aceste distrugeri ne costă pe toţi. Pur şi simplu nu înţeleg de ce fac unii aşa ceva. Încercăm să facem cât mai multe lucruri bune, să creăm condiţii civilizate şi moderne, dar sunt oameni care nu respectă ceea ce realizăm, cu toate că o facem pentru toţi giurgiuvenii”, arăta primarul Lucian Iliescu.

Autorităţile administraţiei locale şi Poliţia au început cercetările pentru depistarea şi pedepsirea vinovaţilor. „Avem deja câteva informaţii şi cred că îi vom găsi destul de repede. Vom face cunoscute numele lor şi vom aplica măsurile legale, pentru a-i pedepsi aşa cum se cuvine”, a declarat Lazăr Ciobanu, director executiv al Poliţiei Locale Giurgiu.

Cu câteva luni în urmă au mai avut loc, tot în Parcul Elevilor, astfel de acte de vandalism, autorii fiind identificaţi în numai câteva zile şi sancţionaţi cu amenzi usturătoare. În plus, ei au fost obligaţi să suporte contravaloarea pagubelor. Conducerea Poliţiei Locale face apel la cetăţeni să semnaleze orice faptă antisocială, pentru ca agenţii de ordine să poată interveni în timp util. Poliţia Locală poate fi sesizată şi prin numărul unic de urgenţă 112 ori la numerele de telefon 0246 210 338 sau 0246 274 668.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!