La zi

Temperaturi extreme, probleme cu asfaltul şi, automat, restricţii de trafic

Cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale(CNADNR) au decis interzicerea temporară a circulaţiei rutiere a maşinilor cu masa peste 7,5 tone pe DN-urile din 5 judeţe, printre care şi Giurgiu. Însă, joi, la prânz, pe DN 5, ce leagă municipiul nostru de Bucureşti, mastodonţii circulau în voie.

Ce-i drept, interzicerea temporară a circulaţiei nu se aplică pentru toţi mastodonţii. Au avut undă verde pe drumurile naţionale autovehiculele cu masa peste 7,5 tone care transportă persoane, animale vii şi produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în situaţii de urgenţă, cele care transportă echipamente de prim-ajutor, carburanţi sau mărfuri sub temperatură controlată.

Interzicerea temporară a circulaţiei autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone a fost dispusă de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale încă de miercuri, 12 iulie, pe fondul Codului Portocaliu de caniculă. Restricţia, impusă între orele 11 şi 20, este necesară pentru protejarea sectoarelor de drum asfaltat, pe care, din cauza temperaturilor extrem de ridicate, se pot produce deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii covorului asfaltic.

CNADNR a decis oprirea traficului greu nu doar pe Drumurile Naţionale din Giurgiu, ci şi pe cele din Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Giurgiu, cei care trebuie să se ocupe de restricţionarea traficului pe DN-uri sunt cei de la Compania Naţională. Nici Poliţia de Frontieră nu a fost implicată în aplicarea măsurii, potrivit reprezentanţilor instituţiei amintite.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!