Social

Test pentru diagnosticarea moleculară a cancerului

cancerÎncepând cu luna aprilie, românii au posibilitatea să testeze diagnosticarea moleculară a cancerului şi totodată să identifice cele mai noi terapii personalizate.
Acest anunţ extraordinar a fost făcut de către Istvan Petak, cercetător maghiar şi unul dintre pionierii mondiali ai diagnosticării moleculare, în cadrul unei conferinţe oncologice desfăşurate zilele trecute la Bucureşti.
Acesta a precizat că există un info-line permanent care oferă informaţii despre efectuarea aşa numitului Test Oncompass – cum se numeşte cel mai avansat sistem informaţional de identificare a celei mai eficiente terapii personalizate, terapie bazată pe identificarea mutaţiilor genetice ce au determinat apariţia şi evoluţia cancerului.
Potrivit cercetătorului maghiar, diagnosticul obţinut prin efectuarea testelor moleculare Oncompass creşte semnificativ şansele de stopare a tumorii şi oferă, prin analiză simultană a unui număr mare de gene, o economie de timp ieşită din comun pentru bolnavul de cancer. Un alt avantaj al testului rezidă în faptul că mostra de ţesut serveşte la examinarea mai multor gene simultan.
Costul efecturării acestui test ajunge la 4.000 de euro, incluzând aici şi identificarea terapiei personalizate.
După cum a precizat şi conf. dr. Dana Stănculescu, pe baza acestui test, medicul oncolog poate ghida tratamentul fiecărui pacient în parte, alegând cea mai potrivită terapie. Atât din cadrul medicamentelor existente pe piaţă, cât şi din cadrul celor aflate în curs de înregistrare în diverse studii clinice în Europa şi în alte regiuni ale lumii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!