Cultură

TOAMNA la Biblioteca Judeţeană

În organizarea Bibliotecii Judeţene “I. A. Bassarabescu” Giurgiu – Secţia Împrumut cărţi pentru copii, vineri, 14 octombrie, a avut loc acţiunea intitulată sugestiv “TOAMNA”. Înscriindu-se în ciclul de activităţi al instituţiei de cultură giurgiuvene, manifestarea artistică “Toamna” a întrunit o asistenţă numeroasă formată din elevi ai ciclului primar de la Şcoala nr. 1 “Sfântul Gheorghe” din municipiu şi a fost exemplar pregătită şi condusă de bibliotecar Florica Decu.

Din prezentarea acesteia spicuim:”Fiind unul dintre cele patru anotimpuri ale anului, toamna ne aduce stări şi trăiri minunate, dar şi multe alte plăceri. Este anotimpul când întreaga natură este în schimbare, când frunzele copacilor se îngălbenesc şi cad, păsările călătoare se îndreaptă spre ţările calde unde soarele este rege. În curtea şcolii, după o lungă vacanţă de vară, răsună din nou clinchetul clopoţelului şi glasurile pline de veselie ale  copiilor. Dar să nu uităm că şi acest anotimp are farmecul său aparte dat de recoltele bogate din grădini şi livezi dar şi roadele câmpului.

Frumuseţea lui a inspirat mulţi poeţi şi scriitori, care s-au exprimat în versuri şi proză într-un mod elogios, dintre care amintim: Lucian Blaga; Ion Minulescu, Octavian Goga, Vasile Alecsandri, Emil Gârleanu, Mihai Eminescu, Nichita Stănescu”.

Au urmat recitaluri de versuri şi montaje literar-artistice susţinute de elevii claselor a II-a A, B şi C de la Şcoala Generală nr. 1 îndrumaţi de doamnele învăţătoare Dana Ciobanu, Veronica Duţan, Marioara Stănescu, dar şi de elevii clasei a IV-a A ai Şcolii nr. 7, pregătiţi de doamna învăţătoare Mirela Buhăianu.

În cadrul programului a fost realizată şi o interesantă expoziţie de carte, ce a suscitat interesul elevilor pasionaţi de lectură dar şi de opera dedicată de poeţii noştri consacraţi acestui mirific anotimp.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!