Actualitate La zi Național Politic Social

Toma Petcu: Securitatea energetică, componentă esențială în programul de guvernare

PNL susține realizarea de investiții strategice pentru securitatea națională a României., ca element esențial în Dezvoltarea României.
Candidatul PNL Giurgiu la Camera Deputaților, Toma Petcu, fost ministru al Energiei, prezintă cele mai importante elemente din domeniul securității energetice, cuprinse în programul de guvernare al liberalilor. Astfel, potrivit lui Toma Petcu, ”în programul de guvernare se spune clar faptul că Guvernul PNL va realiza investiții strategice în domeniul energiei nucleare în parteneriat cu SUA, Franța, Canada”.
În același timp, domnul Petcu ne declară că Executivul liberal va crea ”capacități energetice noi cu gaze naturale la Complexurile Oltenia și Hunedoara, Liberty Galați, ELCEN București, Drobeta Turnu Severin, capacități hidroenergetice și din surse eoliene în valoare de 26 mld. Lei”.
De asemenea, candidatul PNL a afirmat că partidul său va investi peste 1 miliard de euro , potrivit programului de guvernare, pentru ”modernizarea rețelelor de transport a energiei electrice prin închiderea inelului de 400 kV al României și al municipiului București ”.
Totodată, Guvernul liberal va investi 9 miliarde de lei, după cum ne-a mai spus cadidatul PNL, Toma Petcu, pentru ”modernizarea și extinderea sistemului național de transport al gazelor naturale”
”Susținem exploatările de gaze naturale din offshore de la Marea Neagră, dar și programe și scheme de ajutor de stat în domeniul energetic. Schema de ajutor pentru creșterea competitivității industriei prin exceptarea de la plata certificatelor verzi – 75 mil. Euro pe an”, așa cum se arată în programul de guvernare.
Toma Petcu a precizat că Guvernul PNL va realiza ”schema de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor expuse unui risc de relocare ca urmare a costului emisiilor de gaze cu efect de seră , în valoare de 290 mil. Euro”.
În același timp, candidatul PNL Giurgiu a mai spus că Guvernul liberal va investi 200 milioane de euro pentru întocmirea ”schemei de ajutor de minimis „ELECTRIC UP“ privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice”
Liderul PNL Giurgiu a afirmat că, potrivit programul de guvernare, se vor realiza ”stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ, printr-o investiție de la buget, în valoare de 92 milioane de lei”, dar și întocmirea programului ”Casa Eficientă Energetică” , pentru care se alocă un buget de 429 milioane lei pentru creșterea eficienței energetice în clădiri unifamiliale.
Toma Petcu afirmă că sectorul energetic este o compenentă esențială în programul de guvernare al PNL, care cuprinde investiții masive în securitatea energetică a țării. ” PNL Dezvoltă România și crează premizele pentru asigurarea, pe termen lung, a suveranității energetice a țării”, a mai spus liderul PNL Giurgiu.
În același timp, domnul Petcu susține că Guvernul PNL își propune modernizarea rețelelor de distribuire de curent și gaze pentru populație, dar și eficientizarea sistemului energetic, astfel încât prețul pentru consumatorii casnici, să scadă consistent.

(Comandat de PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!