Actualitate

Toți copiii au dreptul la educație. Viitorul lor este și în mâna ta!

Cine nu ar vrea o țară în care toți copiii, viitorul României, să aibă acces nemijlocit la educație? Răspunsul la această întrebare nu a întârziat să apară și instituții din diverse arii de activitate, împreună cu societatea civilă și reprezentanți din Guvern s-au pus la „aceeași masă” și au hotărât să ajute.
În contextul pandemiei in care educația s-a mutat în online, tineri studenți și elevi din Giurgiu, împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu reprezentanti ai Bisericii, cu reprezentanți din cadrul Guvernului, reprezentanți ai societății civile ( Asociația Prietenii de lângă Tine și Asociația Călător prin România), cu sprijinul oamenilor din domeniul educației și sub egida Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu au lansat o campanie de strângere de fonduri necesare achizitionării de tablete pentru elevii care au Examene Naționale și Bacalaureat (în prima etapă) și pentru elevii celorlalte clase primare sau de liceu.
Campania se desfășoară până la sfarsitul lunii mai, în prima etapă, urmând a fi prelungită până la 1 septembrie 2020. Scopul campaniei este de a achiziționa din donații tablete pentru copiii din mediile defavorizate din Giurgiu și este deschisă tuturor celor care doresc să se implice și să își ofere sprijinul.
În prezent, în județul Giurgiu, sunt identificati aproximativ 6000 de elevi care se află în imposibilitatea de a învăța într-un mediu incluziv. Sunt aproximativ 6000 de suflete care vor să își depășească condiția socială prin educație și aceasta este șansa ideală să ii ajutăm! Din păcate, acest lucru nu se poate pe timp de pandemie și, cu siguranță, așa cum știm, nici în situații normale deoarece nu au dispozitive moderne de pe care să învețe, așa cum fac cei cu o situație materială normală. Campania noastră vine în completarea demersului Guvernului care a alocat, din Fondul de rezervă aflat la dispoziția sa, 150 milioane pentru achiziția de tablete necesare elevilor care nu dispun de aceste dispozitive pentru a participa online la cursurile școlare.
Hai să ajutăm împreună copiii din Giurgiu să aibă acces la educație! Donațiile pot fi făcute în contul: RO72BTRLRONCRT0431921901 (Robert Andrei Costache – Vicepreședinte Asociația Călător Prin România) deschis la Banca Transilvania special pentru acest proiect.
Educația trebuie să rămână o prioritate pentru întreaga societate, singura care oferă șansa de a privi cu încredere spre viitorul copiilor și tinerilor din ziua de azi. România și generații întregi au nevoie de noi și de educație. Este șansa noastră, a fiecăruia, să donăm câte puțin pentru o Românie educată. Este timpul să salvăm generațiile prin educație. Adresăm mulțumiri tuturor celor care se vor alătura campaniei, în numele elevilor care vor beneficia de pe urma generozității Dvs, având convingerea că „Viitorul lor este și în mâna ta!”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!