Politic

Traian Băsescu se comportă ca preşedinte al PDL, nu al României

Comportamentul preşedintelui Traian Băsescu depăşeşte cadrul stabilit de prevederile constituţionale, consideră profesorul universitar Constantin Stoenescu, vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL. Constantin Stoenescu a făcut referire la faptul că Traian Băsescu dictează atât activitatea guvernamentală cât şi pe aceea a partidului de guvernământ.

„Este preşedintele României sau preşedintele PDL?”, s-a întrebat şi a întrebat profesorul Constantin Stoenescu, în conferinţa de presă din 25 februarie. Stoenescu a declarat că atitudinea şefului statului şi relaţiile sale cu PDL-ul reprezintă cea mai elocventă dovadă a încălcării Constituţiei. „Din perspectivă constituţională, Traian Băsescu se implică nepermis de mult în viaţa de partid. Constituţia impune ca şeful statului, chiar dacă la alegeri este candidat susţinut de un partid, să fie echidistant faţă de formaţiunile politice. Or, Traian Băsescu procedează neconstituţional, el convoacă şedinţe ale liderilor PDL, le dă ordine şi le impune calea pe care să o urmeze. De altfel, sondajele arată că singurul sprijin pentru Traian Băsescu a rămas PDL-ul, el nu mai are sprijinul populaţiei”, a spus profesorul Stoenescu.

Constantin Stoenescu a remarcat faptul că societatea civilă nu se implică pentru a amenda derapajele constituţionale ale lui Traian Băsescu. El spune că acest lucru ar putea fi explicat de interesele intelectualilor care s-au lăsat transformaţi în clienţi ai puterii actuale.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!