Social

Divorţul amiabil, pronunţat gratis la Giurgiu

Cuplurile care nu au copii sau au copii majori şi vor să divorţeze pot apela la o procedură mult mai simplă decât până acum, denumită şi divorţ amiabil. Actele pentru pronunţarea divorţului amiabil trebuie depuse la Serviciul de Evidenţă a Persoanei, din cadrul Primăriei municipiului, cunoscut şi sub denumirea „Evidenţa Populaţiei”. De asemenea, cei care doresc să folosească această procedură se pot adresa şi unui notar. De la 1 ianuarie şi până în prezent au fost depuse la Primăria Giurgiu 15 cereri de divorţ amiabil şi a fost deja emis certificatul pentru un astfel de divorţ.

După depunerea cererii şi a documentelor necesare (acte de identitate, de stare civilă etc.) este impus un termen de 30 de zile de aşteptare, timp în care soţii s-ar putea răzgândi. După cele 30 de zile, cei doi soţi sunt aşteptaţi să confirme că îşi păstrează intenţia de a divorţa. În cazul neprezentării, divorţul nu se pronunţă.

Primăria Giurgiu nu percepe taxe pentru această formă de divorţ, chiar dacă în alte localităţi autorităţile au stabilit astfel de taxe. Deocamdată nu s-a pus problema stabilirii unei taxe şi la Giurgiu, legislaţia în vigoare neavând prevederi nici pentru şi nici împotriva unei taxe privind divorţul amiabil.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!