La zi

Traseiştii îşi vor pierde mandatele

6fabeebf57a31d7fcb8c80ffa6f11c39_MCei care şi-au schimbat partidul la sfârşitul anului trecut, pe baza Ordonanţei 55, îşi vor pierde mandatele. Acesta este mesajul pe care copreşedintele PNL Alina Gorghiu a ţinut să-l transmită, Gorghiu fiind de părere că PNL, prin grupul de senatori, va face tot posibilul ca legile şi deciziile Curţii Constituţionale să fie respectate, şi anume Ordonanţa 55, cunoscută în limbaj popular drept ordonanţa care a legiferat traseismul.

”Din păcate, în ciuda deciziei Curţii Constituţionale, PSD-ul a adoptat această ordonanţă, în Camera Deputaţilor, în plină  campanie electorală, ingnorând voinţa electoratului de la urnele din 2012. A considerat că este cazul să nu ia deloc în discuţie cele reglementate de Curtea Constituţională şi nu a reglementat efectele în sensul pierderii mandatelor aleşilor locali.”

Alina Gorghiu consideră că dacă Senatul nu va adopta o decizie conformă indicaţiilor Curţii Constituţionale, liberalii vor ataca actul normativ la Curte. ”În Senat mă aştept ca această ordonanţă să se regăsească pe ordinea de zi a Comisiei Juridice. Ştim foarte bine ce avem de făcut. Propunerea noastră este aceea de a reglementa efectele în sensul pierderii mandatelor aleşilor locali care au migrat politic.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!