Actualitate La zi Politic Social

FOTO/ Corturile pentru triajul pacienților din spitalul judetean au fost înlocuite cu containere

Corturile destinate efectuării triajului epidemiologic al pacienților, amenajate la intrarea in spitalul judetean de urgenta Giurgiu, sunt inlocuite cu containere. Măsura vine ca urmare a intrării în sezonul rece. Ele vor fi conectate la energie electrică și vor fi încălzite.

Containerele dispun de toate utilitățile necesare și sunt dotate cu echipamentele medicale necesare activității de triaj, ne-a declarat Dumitru Beianu, presedintele Consiliului judetean. Si se pare ca nu sunt singurele. Vor mai fi instalate si amenajate alte containere cu paturi, iar daca va mai fi necesar se va suplimenta numarul acestora. Deocamdata, sunt cinci asemenea containere.

Condițiile din aceste puncte de triaj sunt de siguranță maximă, atât pentru personalul medical cât și pentru pacienți.

În toate spitale administrate de CJ unde sunt create zone de triaj se vor ameenaja containere, pentru ca toți pacienții, sau potențialii pacienți, să fie verificați mai întâi dacă au fost infectați cu virusul care provoacă boala COVID-19, înainte de a fi consultați de personalul medical.

Personalul medical din container, echipat corespunzator, efectueaza operatiunea de triaj epidemiologic. Aceasta consta in evaluarea pacientilor prin intrebari tintite, care sa releve istoricul recent de calatorie si perioada, eventualul contact direct cu o persoana confirmata infectata si evaluarea starii de sanatate, urmarind simptomatologia specifica (tuse, febra sau istoric recent de febra, dificultati de respiratie, samd).

Daca pacientul este nonsuspect, acesta primeste accesul in spital avand asupra sa fisa de triaj epidemiologic. Daca pacientul este suspect, in functie de starea de sanatate și patologia specifica, se initiaza o procedura speciala, foarte clar stabilita la nivelul spitalului.

Conducerea CJ Giurgiu impreuna cu cea a spitalului are in atentie si acele situatii in care la locul de triaj exista un numar mare de persoane, astfel incat sa se reduca timpul de asteptare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!