Politic

Unii nu intră în politică când vor, dar nici nu ies când vor

crin-antonescu-pot-spune-cu-certitudine-ca-romania-va-ramane-un-stat-laic-18447641După ce premierul Victor Ponta a postat pe Facebook posibila sa ieşire din politică după alegerile prezidenţiale din noiembrie, liderul PNL Crin Antonescu a fost asaltat de întrebările jurnaliştilor într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, vineri, 4 aprilie.
Fostul preşedinte al Senatului şi-a început discursul prin a preciza că la ora actuală, ”nu ducem lipsă de anecdotică, de glume, de replici, încerc să mă concentrez pe lucruri serioase. Nu cred că unii politicieni intră în politică când vor şi pleacă când vor. Eu, unul, însă, am intrat când am vrut şi am să plec când am să vreau. O să vă anunţ când o să plec, o să aflaţi când, din ce motive şi de ce îmi închei activitatea politică. Cât îl priveşte pe domnul Ponta, hai să fim optimişti, poate că nu o să iasă niciodată, sau oricum nu o să apuc eu, că doar nu o să trăiesc 80 de ani, domnul Ponta este un om tânăr.”
Întrebat, concret, dacă îl crede pe Victor Ponta, Crin Antonescu a răspuns, ”În general, nu. Pe de altă parte, din fire, eu am un set de reguli. E costisitor, poţi să pierzi mult. Nu e în regulă să fii prea suspicios şi să-i consideri pe toţi, din capul locului, mincinoşi, iar după câţiva ani să zici, stai, domnule, că ăsta e om serios… Eu pornesc de la prezumţia de încredere, dar trebuie să recunosc că porţia de încredere în Victor Ponta mi-am consumat-o.”   
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!