La zi

Trei magazine care vindeau etnobotanice au fost închise

Trei magazine care vindeau produse etnobotanice au fost închise în urma unui control efectuat în luna decembrie a anului trecut. A fost primul control după emiterea hotărârii consiliului local prin care a fost interzisă comercializarea unor astfel de produse.

Consiliul Local al municipiului a adoptat în luna noiembrie a anului trecut hotărârea de a interzice comercializarea plantelor şi produselor etnobotanice, sau a unor produse similare. La scurt timp, a fost efectuat primul control în municipiu, pentru depistarea magazinelor unde sunt puse în vânzare astfel de produse. „Am avut prima acţiune de control în luna decembrie, hotărârea Consiliului fiind adoptată la sfârşitul lunii noiembrie. Controlul a fost efectuat de o echipă mixtă, formată din reprezentanţi ai Primăriei, poliţişti, jandarmi, cadre de la Poliţia Locală şi lucrători de la Serviciul antidrog. Ca urmare a controlului au fost închise trei magazine, care se ocupau cu vânzarea etnobotanicelor”, a relatat Petre Roşu, secretarul municipiului Giurgiu.

Petre Roşu a mai anunţat că vor fi organizate controale şi în continuare, pentru că există informaţii că mai sunt şi alte magazine care pun în vânzare astfel de produse. De asemenea, împreună cu Serviciul antidrog de la Poliţie vor fi organizate întâlniri cu elevii din municipiu, pentru combaterea consumului de droguri.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!