Politic

UDMR decide joi pe cine va susţine în turul doi

frunda

Gyorgy Frunda, încă un membru al UDMR cu o voce care rezonează printre minoritarii maghiari, de la ”înălţimea” funcţiei de consilier onorific al premierului, a declarat că nu există o înţelegere scrisă între partidele româneşti membre ale PPE, înţelegere referitoare la susţinerea candidatului de dreapta în turul secund al prezidenţialelor. Asta după ce preşedintele PPE, Joseph Daul, a îndemnat membrii români ai popularilor europeni să-l sprijine pe Klaus Iohannis pe 16 noiembrie.

”Decizia se va lua joi, 6 noiembrie, în cadrul conducerii executive a UDMR. Cererea domnului Daul este o recomandare care se face de fiecare dată când se organizează alegeri, fie ele parlamentare sau prezidenţiale. Este o cerere, firească până la urmă, a PPE ca partidele care o compun să se susţină între ele. Acest lucru îl face toată lumea, şi socialiştii şi liberalii, dar această cerinţă nu este obligatorie, nu este imperativă. Fiecare partid membru are interesele sau coaliţiile sale locale, interese şi coaliţii de care trebuie să ţină seama. Cererea domnului Daul nu este obligatorie, dar, repet, vom vedea joi ce va decide conducerea partidului.”, a precizat Frunda.

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele Kelemen Hunor a declarat că PPE i-a transmis că va accepta şi va susţine, implicit, decizia UDMR, indiferent care va fi aceasta în al doilea tur de scrutin. Şi asta pentru că Partidul Popular European este interesat să aibă la guvernare, la Bucureşti, un element de centru dreapta, fie şi în coaliţie.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!